Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 4 Iun 2013 | 6972 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 300 g zahar
  • 1 litru de lapte
  • esenta de rom
  • 1 pastaie de vanilie
  • 10 capsuni pentru servire
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • sucul de la doua portocale mari
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni:

Fierbem laptele impreuna cu pastaia de vanilie. Separat mixam albusurile impreuna cu 200 g de zahar si cu esentele, pana ce obinem o spuma tare. Adaugam apoi galbenusurile si sucul de la cele doua portocale si omogenizam. Peste spuma astfel obtinuta turnam laptele.

Restul de zahar il punem intr-un vas de ena, la foc mic, amestecand din cand in cand, pentru a se carameliza in intregime.  Tapetam uniform peretii vasului cu zaharul caramelizat  Turnam apoi compozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat si o adaugam in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru 40 - 50 de minute. Se serveste rece, cu capsuni. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni 233707
retete culinare - Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni 233708
retete culinare - Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni 233709
retete culinare - Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni 233710
retete culinare - Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni 233711
retete culinare - Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni 233712
retete culinare - Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni 233713
retete culinare - Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni 233714
retete culinare - Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni 233715
retete culinare - Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni 233716
retete culinare - Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni 233717
retete culinare - Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni 233718
retete culinare - Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni 233719

COMENTARII (45)

Dya Daniela Andrei 1

05.06.2013, 22:23

Multumesc!

Panacris 1

08.06.2013, 15:35

babi5 1

19.05.2014, 13:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S