Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Ador crema de zahar ars si, ca o traditie, o pregatesc mereu de ziua mea!
A fost ocazia perfecta pentru a incerca , din nou, multicooker-ul! Prima data, m-am hazardat, si, din exces de zel, am ales o temperatura de 180 de grade , pentru 30 de minute cred. Nici nu mai stiu. Cert este ca si zaharul ars a fost in cantitate prea mare, si coacerea prea lunga, iar crema a fost patrunsa in totalitate de siropul de zahar ars. De aceasta data a iesit perfect!
Reteta propusa aici http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-zahar-ars-31561.html
Caramelizam cele 2-3 linguri cu zahar, folosind functia FRY (pana ce zaharul se topeste complet si devine auriu). Intre timp, amestecam ouale cu cele 2 linguri cu zaharul, adaugam esenta de rom si laptele si omogenizam totul. Compozitia obtinuta o turnam in vasul cooker-ului, peste zaharul caramelizat, selectam programul BAKE la 150 de grade, pentru 20 de minute. Dupa coacere, o lasam sa se raceasca treptat si o pastram la frigider pana la servire. Pofta buna!
1
Cu cat cantitatea de zahar caramelizat este mai mare cu atat mai mult crema va fi insiropata si nu va mai avea aspectul neted, galben, compact.
2
Se poate servi fie cu frisca, fie cu fructe (capsuni de exemplu)
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult