Crema delicioasa de somon a la Anishoara din Chisinau

de anisoara in Somon, 30 Apr 2009 | 4051 vizualizari

 

“Buna! Am hotarit totushi sa particip la concursul RETETA MEA”, ne scrie Anishoara din Chisinau. “Bine ai revenit, Anishoara!”, ii raspund Bucatarasii. Anishoara este excelenta “bucatarasha”. Sa-i urmariti retetele…

Reteta Crema delicioasa cu somon este gindita, preparata si aranjata personal de mine. De curind mi-am deschis si un blog in limba romana anishoara.blogspot.com , unde vor fi expuse peste 300 de retete foarte gustoase, unice - din pacate nu am timp sa traduc toate retetele, timpul imi este foarte limitat.
Pagina mea de retete in limba rusa, DIN TOT SUFLETUL PENTRU VOI, este vizitata zilnic de peste 2000-3000 de oameni, iar in 2 ani a fost vizitata de aproape 2 milioane de vizitatori. Voua va doresc sa expuneti cit mai multe retete gustoase si sa atingeti si voi 2000-3000 de vizitari pe zi.

Raspunsul Bucatarasilor: “Multumim mult si succes cu blogul in romana”

 

INGREDIENTE

  • 1 l de lapte
  • 300 ml de smintina sau 2 cutii de iaurt natural
  • 200 gr cascaval
  • 1 ou
  • gelatina
  • 2 catei de usturoi
  • peste rosu sau somon
  • sare
  • piper negru
  • o lingura de otet alb de masa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema delicioasa de somon a la Anishoara din Chisinau:

Se amesteca laptele cu 100 ml de smintina sau o cutie de iaurt natural si se pune la fiert. Se lasa laptele sa ajunga pina la fierbere ( nu se da in clocot) si se ia de pe foc. Se adauga o lingura de otet in laptele fierbinte si se amesteca repede, pina vedem ca laptele se alege brinza si zer. Se toarna laptele intr-o strecuratoare cu tifon si se lasa sa se scurga zerul , dar nu tot, in asa fel , ca sa primim o compozitie moale din brinza si zer.

Gelatina se pune la inmuiat cu apa rece. ( ce vreau sa adaug aici- e greu pt mine sa va recomand anumita cantitate de gelatina pentru ca in fiecare regiune se vinde anumita Gelatina. Priviti ce este scris pe pachetelul care il cumparati. Si puneti mai putina gelatina decit este prescris dupa cantitatea preparata .In cazul dat, eu am folosit pentru aceasta receta 2 foi subtiri de gelatina.)

Se rastoarna brinzica  moale intr-un vas, se adauga 200 ml de smintina sau iaurtul natural,putina sare si piper negru dupa gust si se amesteca bine.
Aparte se zdrobeste usturoiul bine si se pune intr-o cana. Se toarna 2 linguri de lapte si se amesteca bine cu usturoiul, ca laptele sa-si ia gust de usturoi. Se toarna laptele cu usturoiul din cana prin sita peste compozitia de brinza.Usturoiul zdrobit din sita se arunca.

Se adauga undeva 60 grame de cascaval  (olandez in cazul de fata) ras si se pune compozitia in microunda la incalzit pe 1.5- 2 minute la temperatura de 100 grade. Aceasta operatie se face pentru ca sa se topeasca bine cascavalul si sa putem adauga gelatina inmuiata in compozitia calda ..

Se bate totul bine cu mixerul pina primim o compozitie omogena si se toarna in forma (dupa dorinta) . Forma se pune in frigider pe 2-3 ore ca sa se raceasca si sa se prinda.
Se rastoarna pe platou se se orneaza dupa gust.
Aceasta crema se imbina dupa gust cu peste rosu sau  orice tip de peste sarat sau afumat.  Aceasta reteta a fost gindita si preparata de mine la masa de sarbatoare Anul Nou 2009/
Pofta buna

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crema delicioasa de somon a la Anishoara din Chisinau 1751
retete culinare - Crema delicioasa de somon a la Anishoara din Chisinau 1752

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18