Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler

de diaconta in Prajituri, 7 Oct 2012 | 51729 vizualizari

 

Este reţeta naşei mele şi mi-a plăcut pentru că este foarte simplă şi deosebit de gustoasă.Am folosit foi pentru cremeş Boromir,dar puteţi sa preparaţ aluatul dupa reţeta de aici: http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-cu-osanza-hai-31482.html.
Această cremă o puteţi folosi şi pentru eclere.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi pentru cremeş(Boromir am folosit)sau aluat de foietaj
  • 5 oua
  • 700 ml lapte
  • 175 gr zahar
  • 75 gr( faina + amidon alimentar)impreuna in proportia dorita sau se poate folosi doar faina sau doar amidon
  • 200 ml frisca lichida
  • Esenta de vanilie si portocale
  • Zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler:

Se mixeaza frisca si se pune la rece.

Ouale se mixeaza întregi împreuna cu zaharul,se adauga laptele, faina si amidonul,esentele si se pune compozitia pe foc.Amestecam continuu pâna când compozitia se îngroasa.

Am folosit 75 gr faina in amestec cu amidon,dar puteti sa folositi doar faina sau doar amidon (75 gr).

Daca folositi foi cumparate,este bine sa puneti crema fierbinte peste foaie,pentru ca aceasta sa se înmoaie.

Daca folositi insa foi facute în casa,lasati crema sa se raceasca,apoi o amestecati cu 3-4 linguri de frisca si o puneti rece peste foaie.

Dupa ce puneti crema,puneti deasupra un strat de frisca si cea de-a doua foaie sfarâmata.

Pudrati cu zahar si lasati câteva ore la rece apoi o portionati.

Daca aveti foi de dimensiune mai mare,mariti proportional cantitatea ingredientelor pentru crema.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler 181272
retete culinare - Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler 181273
retete culinare - Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler 181274

COMENTARII (51)

dantes 1

05.10.2013, 10:16

delicioasa

diaconta 1

06.10.2013, 22:36

Dantes

MOKUSKA 1

09.07.2014, 16:44

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D