Crema tort Diplomat

de Sheherezada in Torturi, 16 Apr 2012 | 13704 vizualizari

 

NOTA: Reteta de crema diplomat nu este a mea.Este luata de pe alt site si apartine unei fete din Romania.Poza da , este creatie proprie.
Bulinuta , multumesc pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • o cana cu lapte
  • 200 g zahar
  • 400 g frisca
  • 4 plicuri de gelatina
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema tort Diplomat:

Se pune laptele intr-o craticioara si se adauga zaharul si galbenusurile.Se pune pe foc mic se amesteca continuu pana devine ca o ciulama .Se incorporeaza si gelatina dizolvata in putina apa dupa care se mai lasa putin pe foc .Se da la o parte si se lasa sa se racoreasca.Se adauga albusurile batute spuma si frisca.Cand se mai raceste si capata o consistenta mai grosuta se repartizeaza pe blaturi.

IDEE: eu am facut doar cu jumatate de reteta si a iesit super.Am inlocuit frisca cu iaurt grecesc ( fetele din Romania pot folosi Danone cremosso daca vor). Nu am mai pus albusurile deloc pentru ca in loc de 200 gr frisca sau iaurt am pus 300.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi un iaurt mai gras daca doriti in loc de frisca.

2

Puteti folosi ce fructe din compot doriti.

COMENTARII (16)

Sim0na 1

24.04.2012, 22:21

Foarte frumos!!!

Sheherezada 1

09.05.2012, 14:03

Multumesc mult

ralu_ca 1

11.01.2014, 16:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S