Creme a la creme

de Rux in Prajituri, 28 Noi 2010 | 13987 vizualizari

 

Am facut prima data aceasta prajitura cu mult timp in urma inspirandu-ma dupa minunata Edith...aceasta e in varianta a la Ruxy si tot de ceva ani...am incantat cu ea toti musafirii si invitatii mei....

 

INGREDIENTE

Blat
  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 1 si ½ plic Crème Olé de la Dr.Oetker cu gust de ciocolata ( 126 gr )
  • crema:  
Crema I
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte rece
  • 2 plicuri Crème Olé de vanilie
Crema II
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte rece
  • 2 plicuri Crème Olé de ciocolata
 Glazura:
  • 3 linguri lichior de ciocolata
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • 150 gr ciocolata
  • 150 gr unt
  •   La prajitura pe care o vedeti in imagine am folosit glazura de la dr oetker pe care insa nu o recomand nimanui s-a crapat din pacate ( nu am avut in casa cele de trebuinta, cu alte dati in urma am procedat exact ca in reteta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme a la creme:

Se bate la mixer albusul spuma cu zaharul treptat incorporat( max 2 linguri), pana bezeaua sta batoasa.

La vitza mica a mixerului se adauga si galbenusurile ( pe rand),si apoi praful de crem ole.

Se pune in tava tapetata se intinde uniform, se coace la 180 grade 25 de minute.

Eu am dublat compozitia pentru un blat mai pufos si mai mare.

 Crema:

Toate ingredientele se pun la mixer si se mixeaza foarte bine.

Se repeta operatiunea de doua ori, o data pentru crema de vanilie si o data pentru cea de ciocolata.

Se  aseaza peste blatul rece ambele creme. Se da la rece

 Glazura:

 Apa impreuna cu zaharul se pun pe foc , nu fierbem insa doar sa dizolvam bine de tot zaharul, Dam la o parte adaugand trei linguri de lichior( eu am pus de cioco prima data) . Adaugam si untul si ciocolata amestecand bine. Se lasa la racit si spoi se toarna peste prajitura.

 

Este mult ma buna decat varianta cunoscuta a prajiturii cu o singura crema.... cine a mancat a plecat si cu reteta....la pachet desigur!

 

 

 

 

 

COMENTARII (25)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

29.11.2010, 21:32

si mie imi place, mult
am vazut-o in aceasta varianta, cu ambele creme, si la Miha

Rux

Rux 1

29.11.2010, 21:36

Da?...Nu stiam...ma bucur atunci

monike

monike 1

18.08.2011, 19:51

arata fff bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!