Creme brulee

de susu in Dulciuri, 12 Apr 2011 | 2122 vizualizari

 

Creme brulee este un elegant desert frantuzesc, foarte chic si oricand la moda. Crema fina si onctuoasa de vanilie este acompaniata contrastant de un strat de caramel dur, care se realizeaza chiar inainte de servire.Evident ca exista o intreaga disputa intre englezi si francezi asupra originii acestui desert. Englezii o numesc "Burnt cream" sau "Trinity Cream", avand si ei bineinteles o versiune a acestui desert. Chiar si spaniolii afirma ca ei au fost cei au creat-o prima oara("crema catalana" sau "crema de Saint Joseph"), dar reteta lor nu prevede fierberea in bain marie, pe cand la "creme brulee" e obligatorie. Creme brulee, in varianta frantuzeasca, se aromatizeaza cu vanilie, coaja de lamaie, lichioruri, ciocolata, cafea, etc.

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de portocale
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme brulee:

Galbenusurile se presara cu zahar si sare si se lasa cateva minute dupa care se freaca cu restul de zahar si coaja de portocale pana la obtinerea unei crème albe. Frisca se incalzeste putin fara a o fierbe si se adauga treptat la galbenusuri amestecand treptat adaugand si zaharul vanilat.

Se pune compozitia intr-un vas si se tine la bain marie pentru 10-15 minute. Se varsa apoi in vase micute de o portie rezistente la cuptor si se lasa sa se raceasca. Daca doriti presarati putin zahar brun pe deasupra pentru aspect insa nu prea mult ca se indulceste prea tare. Se da la cuptor pana se caramelizeaza zaharul aproximativ 20 de minute.Se serveste dupa ce a stat cateva ore la rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Creme brulee-0
Creme brulee-1
Creme brulee-2
Creme brulee-3
Creme brulee-4
Creme brulee-5
Creme brulee-6
Creme brulee-7
Creme brulee-8
Creme brulee-9
Creme brulee-10

COMENTARII (21)

mamaieelena

mamaieelena 1

13.04.2011, 07:27

Furnicuti

Furnicuti 1

13.04.2011, 22:02

printre cele mai bune deserturi

adry88

adry88 1

31.05.2011, 21:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!