Creme caramel

de silvi0ara in Prajituri, 13 Dec 2010 | 6449 vizualizari

 

O crema fina si aromata cu multa crema caramel.O reteta frantuzeasca de Laura Calder.

 

INGREDIENTE

  • 600ml lapte
  • 6 oua
  • 1 baton vanilie
  • 100g zahat
  • Pentru sos caramel:
  • 200g zahar
  • 2 -3 linguri apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme caramel:

Mai intai punem laptele la infuzat impreuna cu batonul de vanilie ,dupa ce am scos in prealabil si semintele,pe care le punem si pe ele in lapte.Cand incepe sa fiarba,oprim focul,scoatem batonul de vanilie si il lasam sa se raceasca  putin .Amestecam ouale cu zaharul,nu este nevoie sa folositi mixerul.Apoi turnam usor lapetele peste oua, laptele nu trebuie sa fie fierbinte,asta daca nu vrem sa  facem omleta.Intr-0 craticioara punem apa si zaharul si le punem la foc pana s-a caramalizat zaharul si obtinem un sirop frumos aramiu.Il turnam intr-0 forma rotunda si il intindem si pe peretii laterali.Apoi turnam peste el laptele amestecat cu oua.

Se aseaza vasul intr-o tava mai mare si turnam apa fierbinte pana la jumatatea vasului cu crema.Se introduce la cuptorul incins la 180g pana se coace.Se scoate din cuptor se lasa la racit,apoi se rastoarna pe un platou.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Bunica 1

24.12.2010, 08:49

De Sfintele sarbatori ale nasterii Domnului va doresc sanatate, fericire si realizarea viselor !

Bucataras Medi 1

25.12.2010, 19:54

CRACIUN FERICIT!.................

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 23:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca cu fidea si sirop de zahar ars