Creme Caramel

de Lavinia in Dulciuri, 24 Ian 2013 | 4143 vizualizari

 

O minunata crema caramel ce merge de minune pentru foi de prajitura,foi de napolitana,rulade,inghetata si numai...:)

 

INGREDIENTE

  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 3 linguri faina
  • 1 pahar lapte(cca 200-250 ml)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme Caramel:

Se pune zaharul la caramelizat intr-o craticioara pana prinde o culoare maronie (nu foarte inchis pentru ca prinde gust de ars)

Se stinge zaharul cu unt si se amesteca bine pentru a nu ramane zahar netopit.

Se amesteca faina cu laptele si se toarna peste caramel amestecand continuu pe foc mic pana se ingroasa.(Chiar daca nu se ingroasa foarte tare ea se va intari cand se raceste)

Daca vreti caramelul ca topping pentru inghetata/clatite puneti numai 1 lingura jumate de faina.

 

TIPS-URI

1

puteti mari cantitatea in functie de ce vreti sa pregatiti.

2

ideal este sa fierbeti crema cat mai mult timp pe foc mic ,va iesi mult mai gustoasa.Eu o fierb 25-30 de min.

COMENTARII (25)

Lavinia 1

28.01.2013, 17:34

Ma bucur mult ca ti-a iesit !

Tuxedo 1

09.12.2013, 22:11

eu am pus untul peste zaharul caramelizat si doar s-a topit ,nu s-a omogenizat, desi am amestecat bine, a ramas deasupra caramelului, cred ca mai bine pun untul la urma, dupa laptele cu faina ! oare pot pune si cacao ?

Lavinia 1

09.12.2013, 22:55

Iese la fel de buna si daca pui untul la sfarsit,nu este nici o problema.Cat despre cacao ,nu am incercat dar nu as zice nu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S