Cremes

de Sylvia in Prajituri, 15 Sep 2010 | 8111 vizualizari

 

Este una din prajiturile mele preferate, lejera si aromata, perfecta pentru orice ocazie. De data aceasta am testete reteta Nadinei, pe care o admir mult pentru cat de bun si cat de mult gateste, postata pe www.bucataras.ro o puteti vedea aici : http://www.bucataras.ro/retete/7429/cremes.html

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de : 
  • 1 pachet foi tip  foietaj,
  • 5 oua,
  • 1 litru de lapte,
  • 10 linguri faina,
  • esenta vanilie,
  • 14 linguri de zahar,
  • 1 lingura suc de lamaie,
  • 20 grame gelatina ( in foi am pus eu).
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

  Preparare :  cele 5 galbenusuri se amesteca cu  6 linguri de zahar si esenta de vanilie se mixeaza bine apoi  se  adauga 10 linguri de faina pline si apoi treptat se subtiaza cu  laptele cate putin. Se pune amestecul obtinut  pe foc si se amesteca incontinu  pana la ingrosare. Spre final se pune  gelatina  si se amesteca bine  si se lasa la racit .

   Cele 5 albusuri se bat bine cu 6 linguri de zahar si 1 lingurita suc de lamaie, eu le bat cu mixerul pana devin spuma ca de bezea . Se amesteca  cu crema calduta  apoi se pune la rece in frigider pentru 10-15 minute .

   Intr-un vas dreptunghiular de yena am asezat o foaie apoi am turnat crema si deasupra am mai pus o foaia sfaramata fin ,  sa avem sus un strat uniform   ca si o alta foaie. Se pudreaza cu zahar praf.

    Se lasa la frigider cateva ore, eu il  las de obicei peste noapte la  frigider. Este super bun si aromat, imi aminteste mereu de copilarie cred ca din cauza asta e una din prajiturile mele preferate. Nadina multumesc de reteta, mi-a placut f mult o voi repeta cu siguranta .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cremes 51068
retete culinare - Cremes 51069
retete culinare - Cremes 51070

COMENTARII (27)

yafa 1

16.09.2010, 21:40

Silvia in sfarsit....,
Cremesul trebuie sa fie o nebunie, n-am facut niciodata cu foile din comert, dar cred ca am sa-l incerc si eu

Teo 1

16.09.2010, 22:33

daca pastreaza din ''aroma'' copilariei atunci sigur e gustoasa!si daca e recomandata de Nadina e o reusita , dar mai ales prezentata de Silvia pe frumoasa farfurie e si mai si....!

Sylvia 1

17.09.2010, 11:23

Teo eu si celebra mea farfurie cu frunze verzi te si merci de laude

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S