Cremes

de Merisor in Prajituri, 5 Feb 2013 | 17782 vizualizari

 

Am avut pofta de Cremsnit, dar n-am mai avut rabdare sa fac foile si nici foi speciale nu am cumparat, asa ca am facut cu foietaj Bella pe care le aveam demult in congelator.
Pofta-i pofta trebuie s-o potolim cu ce avem.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 1 lingura faina
  • 500 ml lapte
  • Esenta de rom
  • 3 linguri zahar
  • Sare
  • 10gr gelatina
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Foile decongelate le coacem separat pe dosul tavii.

Eu am facut cu foietaj Bella pentru ca le aveam prin congelator.De obicei cumpar foile speciale pentru cremsnit sau mi le fac singura.

Fierbem budinca amestecata cu faina si zaharul si sarea si o lasam la racit.

Batem frisca lichida cu mixerul pana cand se intareste, apoi o amestecam cu budinca racita si esenta de rom.

Punem gelatina in putina apa la hidratat, apoi o diluam la foc incet si o amestecam  cu frisca si budinca omogenizand bine cu mixerul.

Una din foile coapte o strivim. Mai raman si unele bucati mai mari, nestrivite bine.

Asezam in tava o folie, punem prima foaie , rasturnam jumatate din crema, nivelam si asezam peste ea bucatile mai mari din foaia strivita. Punem si restul de crema si deasupra ornam cu restul de foaie stivita bine.

Este usor, bun si de efect!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu frisca