Cremes

de merisor in Prajituri, 5 Feb 2013 | 13493 vizualizari

 

Am avut pofta de Cremsnit, dar n-am mai avut rabdare sa fac foile si nici foi speciale nu am cumparat, asa ca am facut cu foietaj Bella pe care le aveam demult in congelator.
Pofta-i pofta trebuie s-o potolim cu ce avem.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 1 lingura faina
  • 500 ml lapte
  • Esenta de rom
  • 3 linguri zahar
  • Sare
  • 10gr gelatina
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Foile decongelate le coacem separat pe dosul tavii.

Eu am facut cu foietaj Bella pentru ca le aveam prin congelator.De obicei cumpar foile speciale pentru cremsnit sau mi le fac singura.

Fierbem budinca amestecata cu faina si zaharul si sarea si o lasam la racit.

Batem frisca lichida cu mixerul pana cand se intareste, apoi o amestecam cu budinca racita si esenta de rom.

Punem gelatina in putina apa la hidratat, apoi o diluam la foc incet si o amestecam  cu frisca si budinca omogenizand bine cu mixerul.

Una din foile coapte o strivim. Mai raman si unele bucati mai mari, nestrivite bine.

Asezam in tava o folie, punem prima foaie , rasturnam jumatate din crema, nivelam si asezam peste ea bucatile mai mari din foaia strivita. Punem si restul de crema si deasupra ornam cu restul de foaie stivita bine.

Este usor, bun si de efect!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cremes 202306
retete culinare - Cremes 202307
retete culinare - Cremes 202308
retete culinare - Cremes 202309
retete culinare - Cremes 202310
retete culinare - Cremes 202311
retete culinare - Cremes 202312
retete culinare - Cremes 202313
retete culinare - Cremes 202314
retete culinare - Cremes 202315

COMENTARII (42)

mamaieelena 1

05.02.2013, 16:20

buuun cremsnit apetisant

merisor 1

05.02.2013, 16:22

Eu abia acum am inceput sa beau ceai

Alina26 1

05.02.2014, 17:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29