Cremes cu frisca

de amalia01 in Prajituri, 26 Ian 2015 | 3029 vizualizari

 

Este una dintre prajiturile mele preferate. Ati ghicit?

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet Original Pudding Dr. Oetker vanilie
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1250 ml lapte
  • 10 lg zahar
  • 3 oua
  • 250 ml frisca
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • un praf de sare
  • 1 pachet foi pentru cremes
  • 100 g amidon alimentar( gustin)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes cu frisca:

Budinca de valinile se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj( 500 ml lapte, 4 linguri de zahar, 2 plicuri zahar vanilat).

Galbenusurile se freaca spuma cu praful de sare, zaharul si restul de zahar vanilat, dupa care adaugi amidonul si laptele( 750 ml). Pui la fiert pe foc mic, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.

Bati albusurile spuma cu un praf de sare.

Amesteci cele 2 creme cat sunt calde si tot acum adaugi si albusurile incet, amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus.

Dai crema la rece.

Cand s-a racit, o intinzi pe foaia de cremes. Bati frisca cu intaritorul si o intinzi peste crema. Sfaramitezi putina foaie peste frisca si pudrezi cu zahar.

Servesti taiat in patrate.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cremes cu frisca 363894
retete culinare - Cremes cu frisca 363895
retete culinare - Cremes cu frisca 363896
retete culinare - Cremes cu frisca 363897
retete culinare - Cremes cu frisca 363898

COMENTARII (6)

elucubratiiculinare 1

26.01.2015, 19:39

ce prajiturica buna

dantes 1

27.01.2015, 12:20

Delicios!

mirela0911 1

27.01.2015, 15:16

Place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S