Cremsnit

de anomisana in Prajituri, 11 Ian 2012 | 2291 vizualizari

 

Reţeta asta îşi aşteaptă rândul de pe la începutul lui decembrie, iar acum i-a venit rândul. Cum am aragaz nou care are şi funcţie de gril şi rotisor, ne-am zis să vedem şi noi măcar odată cum este. Mama soacră s-a oferit să vină ea cu puiul pentru rotisor, aşa că eu trebuia să mă gândesc la altceva. Cum această prăjitură este una dintre puţinele pe care le mănâncă şi este preferata ei, am trecut la execuţie.

 

INGREDIENTE

  • foi din comerţ
  • 1 litru lapte
  • 250 gr zahăr
  • 3 ouă
  • 100 gr amidon
  • 50 gr unt
  • 2-3 zahăr vanilat
  • răzătură de la o lămâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Se amestecă zahărul cu amidonul, apoi se amestecă cu uăle bătute bine şi cu puţin lapte. Restul de lapte se pune la fiert într-o oală care nu lipeşte, cu un praf de sare. Când începe să fiarbă, se adaugă compoziţia cu ouă şi se amestecă mereu, până se obţine o cremă groasă ca o smântână. După ce se dă deoparte se adaugă untul, zahărul vanilat şi răzătura de lămâie, apoi se omogenizează.

Se toarnă crema peste prima foaie de cremeş, se pune deasupra a doua foaie şi se dă la rece câteva ore.

Înainte de porţionare se pudrează cu zaăr.  

 

TIPS-URI

1

Am cumpărat foile de la Boromir, înainte foloseam de la Pion, erau mai mari, dar mai sfărâmicioase. Astea mi-au plăcut mai mult şi le voi mai folosi şi în continuare.

2

Zahărul vanilat nu îl pun tot în cremă. Opresc o parte pe care îl amestec cu zahăr pudră şi îl presar deasupra prăjiturii.

RETETA IN IMAGINI

Cremsnit-0
Cremsnit-1
Cremsnit-2
Cremsnit-3
Cremsnit-4
Cremsnit-5
Cremsnit-6
Cremsnit-7
Cremsnit-8
Cremsnit-9
Cremsnit-10

COMENTARII (18)

alinutzika 1

11.01.2012, 23:28

imi place cremesul

Bya Ralu 1

11.01.2012, 23:37

inghit in sec...preferatul meu!arata super

anomisana 1

14.01.2012, 08:24

Mulţumesc, sunteţi drăguţi bucătăraşii mei scumpi. Rocsi, nu e nici o scofală, e foarte uşor de făcut, mai ales dacă nu prepari tu foile, ci le cumperi.Merită încercat pentru că este o prăjitură gustoasă.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04