Cremsnit

de Sim0na in Prajituri, 26 Mar 2012 | 6866 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi crèmes
  • 3 oua
  • 550 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 75 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta rom
  • 200 ml frisca
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Am pus pe foc 500 ml lapte, la foc mic, lasand sa dea in clocot.

Am separat ouale, galbenusurile le-am amestecat cu 100 g zahar si zaharul vanilat. Cand amestecul s-a albit, am adaugat cele 50 ml lapte rece si faina, amestecand bine.  Peste amestecul format am pus jumatate din laptele clocotit, omogenizand, iar compozitia rezultata am rasturnat-o peste laptele ramas, si am pus pe foc mic, amestecand continuu, pana ce crema s-a ingrosat.

Albusurile le-am batut spuma, apoi am adaugat restul de 50 g zahar, mixand pana am obtinut o bezea.

Am adaugat albusurile peste crema de pe foc, amestecand usor de jos in sus, pana ce s-a inglobat perfect.

Am pus crema din nou pe foc, pe baie de aburi, pentru inca 5 minute, amestecand continuu. Dam crema deoparte sa se raceasca putin.

Intre timp am pregatit foile... Am pus prima foaie intr-o tava 30/20, ajustand-o pe margine pentru a se incadra perfect.  Am turnat peste primul strat de foaie crema calduta, nu fierbinte. Am intins bine crema si am dat la rece cateva minute

Intre timp am pregatit frisca, pe care am mixat-o impreuna cu cele 3 linguri de zahar pudra. Am intins frisca peste crema racita complet.

Cu o foarfeca am taiat cea de-a doua foaie in bucati de cca 5/5, apoi am asezat patratelele peste frisca, iar deasupra am presarat foaie sfaramnata.

Am dat prajiturica la frigider pentru cateva ore.. ca n-am mai putut rabda! :)

Cremesul ar trebui taiat dupa 12 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

marcela13 1

29.03.2012, 09:48

Grozav! multumesc ptr detalii, mai ales dimensiunea tavii, pe care majoritatea celor care posteaza o ignora.
Voi incerca reteta cu siguranta!

simona119 1

29.03.2012, 11:16

Arata grozav

Sim0na 1

29.03.2012, 15:18

Multumesc fetelor!
Marcela, si eu am aceeasi problema.. si de aceea incerc sa nu uit a preciza marimea tavii.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de vanilie, fructe si frisca