Desert prajitura cremsnit

de MotanLaOale in Prajituri, 27 Ian 2016 | 39002 vizualizari

 

Am zis sa postez reteta 600 cu prajitura copilariei mele. O facea bunica mea cu fiecare ocazie, mai mare sau mai mica. Neavand osanza a trebuit sa cumpar foile. Crema am "imprumutat-o" de la Dia.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi coapte pentru cremsnit (Boromir)
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 90 g amidon alimentar
  • 180 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 150 ml frisca lichida
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cremsnit:

Crema: Ouale se amesteca cu zaharul. Se adauga amidonul si se mixeaza bine sa nu ramana cocoloase. Se pune laptele la fiert. Cand ajunge la fierbere se ia de pe foc si se toarna in el amestecul de oua si se amesteca bine. Se pune iar pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit cu folie alimentara pusa direct pe crema ca sa nu faca crusta. Se lasa la frigider pana se intareste. Se transfera intr-un castron si se mixeaza. Se adauga frisca batuta mixand in continuare pana are consistenta dorita.

Asamblare: Se pune prima foaie intr-o tava tapetata cu folie alimentara. Se pune crema peste si se niveleaza. Se pune foaia a doua, se indoaie folia peste si se lasa la rece pana a doua zi.

Se scoate din tava si se indeparteaza folia. Se pudreaza cu zahar pudra. Se portioneaza (cam greu) si se serveste.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Foaia a doua se poate pune sfaramata pentru a se taia mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cremsnit" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu fructe