Cremsnit

de RuxyRux in Dulciuri, 8 Feb 2015 | 20687 vizualizari

 

Ah..ce deliciu! Un aluat de foietaj splendid pentru care m-am inspirat de la Rita Oarga( Comori delicioase- multumeeeesc, e minunat), iar crema imi apartine...va invit la savurat!

 

INGREDIENTE

Aluat de casa:

  • 150 gr faina
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri smantana grasa
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de zahar pudra

Pentru ungerea aluatului:

  • 100 gr faina
  • 60 gr untura (eu am pus unt, astfel ca am avut nevoie de inca 20 gr in plus)

Crema:

  • 5 galbenusuri si 5 oua intregi
  • 1,750 l lapte + 50 ml lapte
  • 300 gr zahar
  • 125 gr unt
  • vanilie( dupa gust)
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri amidon
  • zahar pudra vanilat pentru decor
  • zmeura pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Aluatul se prepara foarte usor:

Se amesteca galbenusurile cu sarea, zaharul pudra si smantana, apoi se adauga faina si se framanta aluatul. Se intinde o foaie subtire pe suprafata de lucru.

Faina si untul moale se amesteca bine, eventual se incalzesc putin pentru a se inmuia usor.

Compozitia se intinde cu dosul lingurii pe foaia de aluat, avand grija sa ungem uniform peste tot.

Rulam aluatul sub forma de sul si il taiem in doua.

Fiecare bucata de aluat se intinde subtire si se aseaza pe foaia de copt...se coace la 200  de grade cateva minute pana se rumeneste. Este cea mai simpla reteta de aluat foietaj si este senzationala! Eu am copt aluatul in tava de cuptor. Vom obtine doua foi de foietaj.

Intre timp am preparat si crema:

Laptele si vanilia se infierbanta intr-un vas larg pe foc mic.

Ouale se mixeaza cu 50 ml lapte rece, cu zaharul, faina si amidonul, apoi se toarna totul peste laptele foarte fierbinte.

Se lasa pe foc 7 sau 10 minute pana se ingroasa bine, apoi se trage vasul de pe aragaz si se adauga untul bucatele. Omogenizam bine si punem crema la rece.

Asamblam cremsnitul si il pudram cu zahar vanilat.

Este ideal sa stea cateva ore bune la rece...asta daca rezistati! :))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Adele 1

26.03.2015, 14:52

Superb ,o bunatate de prajitura

RuxyRux 1

01.05.2015, 19:03

Gicuta 1

06.07.2015, 15:02

Ce buna praji... la favorite!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200