Cremsnit

de Rux in Dulciuri, 8 Feb 2015 | 8986 vizualizari

 

Ah..ce deliciu! Un aluat de foietaj splendid pentru care m-am inspirat de la Rita Oarga( Comori delicioase- multumeeeesc, e minunat), iar crema imi apartine...va invit la savurat!

 

INGREDIENTE

Aluat de casa:

  • 150 gr faina
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri smantana grasa
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de zahar pudra

Pentru ungerea aluatului:

  • 100 gr faina
  • 60 gr untura (eu am pus unt, astfel ca am avut nevoie de inca 20 gr in plus)

Crema:

  • 5 galbenusuri si 5 oua intregi
  • 1,750 l lapte + 50 ml lapte
  • 300 gr zahar
  • 125 gr unt
  • vanilie( dupa gust)
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri amidon
  • zahar pudra vanilat pentru decor
  • zmeura pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Aluatul se prepara foarte usor:

Se amesteca galbenusurile cu sarea, zaharul pudra si smantana, apoi se adauga faina si se framanta aluatul. Se intinde o foaie subtire pe suprafata de lucru.

Faina si untul moale se amesteca bine, eventual se incalzesc putin pentru a se inmuia usor.

Compozitia se intinde cu dosul lingurii pe foaia de aluat, avand grija sa ungem uniform peste tot.

Rulam aluatul sub forma de sul si il taiem in doua.

Fiecare bucata de aluat se intinde subtire si se aseaza pe foaia de copt...se coace la 200  de grade cateva minute pana se rumeneste. Este cea mai simpla reteta de aluat foietaj si este senzationala! Eu am copt aluatul in tava de cuptor. Vom obtine doua foi de foietaj.

Intre timp am preparat si crema:

Laptele si vanilia se infierbanta intr-un vas larg pe foc mic.

Ouale se mixeaza cu 50 ml lapte rece, cu zaharul, faina si amidonul, apoi se toarna totul peste laptele foarte fierbinte.

Se lasa pe foc 7 sau 10 minute pana se ingroasa bine, apoi se trage vasul de pe aragaz si se adauga untul bucatele. Omogenizam bine si punem crema la rece.

Asamblam cremsnitul si il pudram cu zahar vanilat.

Este ideal sa stea cateva ore bune la rece...asta daca rezistati! :))))

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cremsnit 365735
retete culinare - Cremsnit 365736
retete culinare - Cremsnit 365737
retete culinare - Cremsnit 365738
retete culinare - Cremsnit 365739
retete culinare - Cremsnit 365740
retete culinare - Cremsnit 365741
retete culinare - Cremsnit 365742
retete culinare - Cremsnit 365743
retete culinare - Cremsnit 365744
retete culinare - Cremsnit 365745

COMENTARII (40)

Adele 1

26.03.2015, 14:52

Superb ,o bunatate de prajitura

Rux 1

01.05.2015, 19:03

Gicuta69 1

06.07.2015, 15:02

Ce buna praji... la favorite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D