Cremsnit American

de -Miti- in Prajituri, 10 Dec 2014 | 3804 vizualizari

 

O prajitura simpla si care este pe placul celor ce o gusta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 200 gr faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 pachet praf de copt
  • 11 linguri de apa
  • 2 linguri de ulei
  • Pentru crema:
  • 7 albusuri
  • 7-10 linguri de zahar (dupa gust)
  • 2 pachete budinca de vanilie
  • 500-600 ml lapte
  • Pentru ornat:
  • 250 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit American:

Preincalzim cuptorul.

Cum se prepara blatul

Se mixeaza galbenusurile cu zahar, apoi adaugam apa si ulei, cate o lingura o data. Adaugam faina cernuta, praful de copt si cacao, amestecam sa se incorporeze si turnam in tava de 23×32 cm tapetata cu ulei si faina sau cu foaie de copt.

Se coace blatul pana cand iese testul cu scobitoarea (scobitoarea iese curata).

Cum se prepara crema

Punem laptele la fiert. Amestecam continutul celor doua plicuri de budinca, cu putin lapte si zahar dupa gust. Cand laptela incepe sa fiarba, adaugam compozitia de budinca si amestecam des ca sa nu se lipeasca. Lasam sa se ingroase si luam de pe foc.

Batem albusurile spuma, apoi adaugam zaharul.

Amestecam budinca (nu o lasam sa se raceasca, o punem calda) cu albusurile si punem in tava, peste blat. Dam tava la cuptor inca 10-15 minute.

Lasam sa se raceasca.

Batem frisca.

Dupa ce s-a racit, feliem prajitura si ornam cu frisca cu ajutorul unui posh.

 

 

COMENTARII (26)

Raluca57

Raluca57 1

13.12.2014, 20:52

Deci cata faina pun la blat?

Alina26

Alina26 1

20.12.2014, 13:19

Foarte interesant! !

-Miti-

-Miti- 1

28.02.2015, 22:55

200 g de faina la blat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!