Cremsnit American

de Mitinita in Prajituri, 10 Dec 2014 | 10449 vizualizari

 

O prajitura simpla si care este pe placul celor ce o gusta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 200 gr faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 pachet praf de copt
  • 11 linguri de apa
  • 2 linguri de ulei
  • Pentru crema:
  • 7 albusuri
  • 7-10 linguri de zahar (dupa gust)
  • 2 pachete budinca de vanilie
  • 500-600 ml lapte
  • Pentru ornat:
  • 250 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit American:

Preincalzim cuptorul.

Cum se prepara blatul

Se mixeaza galbenusurile cu zahar, apoi adaugam apa si ulei, cate o lingura o data. Adaugam faina cernuta, praful de copt si cacao, amestecam sa se incorporeze si turnam in tava de 23×32 cm tapetata cu ulei si faina sau cu foaie de copt.

Se coace blatul pana cand iese testul cu scobitoarea (scobitoarea iese curata).

Cum se prepara crema

Punem laptele la fiert. Amestecam continutul celor doua plicuri de budinca, cu putin lapte si zahar dupa gust. Cand laptela incepe sa fiarba, adaugam compozitia de budinca si amestecam des ca sa nu se lipeasca. Lasam sa se ingroase si luam de pe foc.

Batem albusurile spuma, apoi adaugam zaharul.

Amestecam budinca (nu o lasam sa se raceasca, o punem calda) cu albusurile si punem in tava, peste blat. Dam tava la cuptor inca 10-15 minute.

Lasam sa se raceasca.

Batem frisca.

Dupa ce s-a racit, feliem prajitura si ornam cu frisca cu ajutorul unui posh.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit American" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit