Cremsnit cu foietaj de casa

de Lavinia in Prajituri, 2 Feb 2014 | 8932 vizualizari

 

O nebunie,una dintre cele mai bune prajituri !Pentru aluat m-am inspirat de la draga noastra Ruxy ,careia ii multumesc din suflet pentru reteta,este senationala!

 

INGREDIENTE

  • Foietaj:
  • 350 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 200 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • 250 g unt+7 linguri de faina
  • Crema:
  • 2 l lapte dulce
  • 15 galbenusuri
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 400 g zahar
  • 1 plic budinca cu gust de vanilie
  • 80 g faina
  • 80 g amidon
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu foietaj de casa:

Intr-un vas am pus faina ,apa,uleiul si un praf de sare si am framantat pana am obtinut un aluat suplu,nelipicios.

Aluatul astfel obtinut l-am impartit in 2 bucati egale.

Separat am frecat untul moale la temperatura camerei cu cele 7 linguri de faina.

Am intins cele 2 bucati de aluat in foi subtiri.

Peste fiecare foaie am pus pasta de unt si am nivelat bine.

Am rulat foile si le-am bagat la rece pentru 1-2 ore.

Dupa ce a stat la rece am intins prima foaie pe o tava (40/30 cm) cu folie si am copt-o in cuptorul preincalzit pana s-a rumenit usor.

Am procedat la fel si cu a doua foaie doar ca am taiat-o in bucati potrivite inainte de a o coace.

Pentru crema am pus laptele la fiert cu zaharul si extractul de vanilie.

Am frecat galbenusurile cu un praf de sare apoi am adaugat amidonul,faina ,praful de budinca si 3-4 linguri de lapte.

Peste compozitia de galbenusuri am inceput sa torn in fir subtire restul de lapte apoi am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingrosat.

Am luat crema de pe foc ,am adaugat aharul vanilat si am lasat-o la racit pana a ajuns la temperatura camerei.

Peste prima foaie am pus crema apoi am acoperit cu bucatile de foietaj gata taiate si am dat prajitura la rece peste noapte.

A doua am pudrat-o cu zahar si am servit cu mare pofta !:)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cremsnit cu foietaj de casa 295314
retete culinare - Cremsnit cu foietaj de casa 295315
retete culinare - Cremsnit cu foietaj de casa 295316
retete culinare - Cremsnit cu foietaj de casa 295317
retete culinare - Cremsnit cu foietaj de casa 295318
retete culinare - Cremsnit cu foietaj de casa 295319
retete culinare - Cremsnit cu foietaj de casa 295320
retete culinare - Cremsnit cu foietaj de casa 295321
retete culinare - Cremsnit cu foietaj de casa 295322
retete culinare - Cremsnit cu foietaj de casa 295323
retete culinare - Cremsnit cu foietaj de casa 295324
retete culinare - Cremsnit cu foietaj de casa 295325
retete culinare - Cremsnit cu foietaj de casa 295326
retete culinare - Cremsnit cu foietaj de casa 295327
retete culinare - Cremsnit cu foietaj de casa 295329

COMENTARII (34)

Lau 1

03.02.2014, 16:36

Pushaa 1

03.02.2014, 19:25

deyutzky 1

14.02.2014, 17:06

foarte bun!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S