Cremsnit cu fructe

de cristinne in Prajituri, 7 Sep 2010 | 14665 vizualizari

 

Cred ca e cel mai usor de facut ...mai ales cand trisezi un pic si cumperi o cutie de crema de cremsnit special!

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de crema cremsnit;
  • 2 foi blat de cremsnit;
  • oua :2 buc;
  • zahar brun: 5 linguri;
  • lapte: 1 l;
  • frisca: 1 plic
  • coaja rasa de lamaie;
  • esenta vanilie;
  • fructe: prune si nectarine taiate cuburi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu fructe:

Se freaca galbenusurile cu zaharul.

Se adauga esentele si coaja de lamaie.

Separat se mixeaza laptele rece (750ml) cu praful de crema cremsnit cumparat pana se intareste.

Se combina cele 2 amestecuri si rezulta crema de cremsnit.

Se face o frisca pufoasa (pentru decor). Eu am cumparat 1 pliculet praf si l-am amestecat cu laptele (150ml) pana s-a legat si s-a facut pufoasa.

Se pune prima foaia de cremes si se adauga toata crema cremsnit. Se pune peste si ce-a de-a 2 a foaie de cremes . Deasupra acesteia se orneaza frumos cu frisca si apoi cu fructele taiale cubulete.

Se da la rece pentru minim 10-12 ore (scrie la carte).

PS: Pentru ca foile de cremsnit nu s-au inmuiat cum am crezut de mult (au ramas destul de tari chiar si dupa cateva ore bune de stat la frigider), mi s-a recomandat ca ultima foaie de deasupra sa fie stropita cu un pic de suc de portocale dupa ce se adauga prajiturii...in acest fel la final, cremesul se taie frumos si nu se sfarama, foaia inmuindu-se cat trebuie apoi.

PS2: sau mai e o varianta pe care am aflat-o dupa: cea- dea 2 foaie nu se adauga intreaga deasupra cremei, ci se farmiteaza si se pune farmitata.

 

TIPS-URI

1

-  Pentru ca foile de cremsnit nu s-au inmuiat cum am crezut de mult (au ramas destul de tari chiar si dupa cateva ore bune de stat la frigider), mi s-a recomandat ca ultima foaie de deasupra sa fie stropita cu un pic de suc de portocale dupa ce se adauga prajiturii...in acest fel la final, cremesul se taie frumos si nu se sfarama, foaia inmuindu-se cat trebuie apoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec de cacao fructe