Cremsnit cu fructe de padure si capsuni

de RuxyRux in Dulciuri, 1 Iun 2015 | 4721 vizualizari

 

Ah, ce dulce nebunie delicioasa!

Umpleti-l cu fructe de padure si capsuni si mancati-l cu inghetata de vanilie.....incredibila combinatie!

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj de casa
  • 9 galbenusuri
  • 1 l si jumatate de lapte
  • 9 linguri de faina
  • 125 gr unt
  • 10 linguri de zahar
  • vanilie( dupa gust, eu pun muuuulta)
  • capsuni
  • fructe de padure
  • inghetata de vanilie
  • frunze de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu fructe de padure si capsuni:

Aluatul este cel de foietaj rapid preparat in casa si descoperit de mine de curand .... il fac si-l refac mereu...chiar nu e de renuntat la el :)))) Buuuun!

Am intins cat am putut de subtire doua foi din aluatul foietaj si le-am copt pe rand la 200 de grade  si apoi le-am lasat la racit.

Crema o puteti prepara din timp, este mai bine deoarece are ragaz sa se raceasca bine inainte de a fi pusa intre foi.

Se opreste un pahar de lapte rece din total si restul se pune la foc sa se infierbante impreuna cu zaharul si vanilia.

Galbenusurile se amesteca cu laptele rece si faina( eventual se mixeaza bine) si se toarna usor in laptele fierbinte. Se lasa pe foc in jur de 6 sau 7 minute sa se ingroase, se trage apoi vasul de pe foc si se adauga untul rece. Se amesteca bine sa se omogenizeze crema si se lasa la racit perfect inainte de a fi asezata intre foi.

Se asambleaza cremsnitul, dar cu grija caci foile sunt fragile( m-am ambitionat sa le intind foarte subtire) si se rup usor, eu m-am ajutat si de foaia de copt. Se pune crema din belsug si desigur fructe de padure si capsuni dupa pofta inimii! Se pudreaza cu zahar pudra si se lasa cateva ore bune la rece, asta daca cumva si rezistati! :))))))

Eu am intins foile cat tava aragazului, dar se poate folosi si o tava mai mica.

Cremsnitul e prajitura mea favorita inca din copilarie...asa ca nu-mi lipseste din meniu!

Aluatul de foietaj  rapid il gasiti aici in pagina mea :  

http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-rapid-70693.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu fructe de padure si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

RuxyRux 1

04.06.2015, 21:08

Multumesc Ela!

RuxyRux 1

04.06.2015, 21:08

Multumesc Motanel!

Ancutsa 1

18.07.2016, 14:55

Immm, ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni in vasul roman