Cremsnit cu zmeura

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 6 Feb 2012 | 3078 vizualizari

 

De ce cu zmeura?! Pentru ca acum 2 saptamani am vazut la Lucia un cremsnit tare frumusel roz, eiiii mintea mea deja a zburat la zmeura din congelator, imi place tare mult adaptarea retelor, unde se poate adapta bineinteles.
Reteta cremei am luat-o de la Andreea care face niste prajituri de-ti vine sa te infigi in calculator, doar ca am adaptat-o la gustul meu.
Multumesc dragele mele, fara voi n-ar fi iesit un asa cremsnit, de care te lingi pe degete :D
Asadar acestea fiind spuse sa trecem la reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi pentru cremsnit 400 g
  • pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 6 linguri amidon
  • 150 g zahar
  • vanilie pastaie sau esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zmeura ( congelata )
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic intaritor frisca

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu zmeura:

Punem laptele la incalzit.

Mixam ouale cu zaharul pana ce devine spuma, adaugam apoi amidonul si vanilia din care se pun doar semintele, omogenizam, dupa care adaugam laptele caldut, turnand in fir subtire. Compozitia rezultata o turnam in oala in care am incalzit laptele si punem la foc mic, amestecand continuu cu telul, pentru a nu se prinde si a nu se forma cocoloase, pana cand prinde consistenta unei budinci.

Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, adica se hidrateaza in 100 ml apa rece, timp de 1o minute, dupa care se pune la baine-marine pana cand nu se mai vede nici un cristal. Turnam gelatina peste crema si omogenizam. Punem o folie peste oala, pentru a nu se forma pojchita deasupra si dam la rece.

Pasam zmeura cu furculita si o amestecam cu cele 3 linguri de zahar. Mixam frisca lichida foarte bine, peste care vom pune zmeura pasata si omogenizam, la sfarsit adaugam si intaritorul de frisca si mai mixam 2-3 minute. Dam la rece pana cand se raceste si crema.

In crema racita bine se adauga spuma de zmeura. Omogenizam compozitia amestecamd cu o lingura de lemn.

Asamblarea:

Peste prima foaie de cremsnit punem toata crea, nivelam usor, iar peste crema vom pune cealalta foaie ( pe care v-o recomand s-o taiati in patratele sau dreptunghiuri, pentru a fi mai usor de taiat, eu am uitat sa fac asta, nu am avut mari probleme, insa e mult mai usor daca le taiati de la inceput).

Dam prajitura la rece 3-4 ore sau o puteti lasa chiar peste noapte daca aveti rabdare. Se poate pudra cu zahar.

Pofta buna!!!!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cremsnit cu zmeura 144822
retete culinare - Cremsnit cu zmeura 144823
retete culinare - Cremsnit cu zmeura 144824
retete culinare - Cremsnit cu zmeura 144825
retete culinare - Cremsnit cu zmeura 144826
retete culinare - Cremsnit cu zmeura 144827

COMENTARII (19)

iri_iri 1

06.02.2012, 22:25

bun rau de tot

Dana Cristea - pusikmea 1

09.02.2012, 08:10

va multumesc tuturor, ma bucur ca va place, e delicioasa

Krystyan Trendy 1

27.10.2013, 18:55

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S