Crepes cu capsuni si mousse de mascarpone cu ciocolata alba

de Andreea Caroline in Dulciuri, 6 Apr 2014 | 1290 vizualizari

 

Aveam niste capsuni in frigider si nu stiam ce sa fac cu ele.Apoi mi-era pofta de clatite.Asa ca le-am combinat adaugand si un mousse care mi-a placut tare mult cand l-am folosit la briose .La fel de mult mi-a placut si de aceasta data :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr capsuni
  • zahar pudra

Pentru crepes:

  • 1 ou intreg
  • 2 galbenusuri
  • 125 gr faina alba tip '00'
  • 125 ml frisca lichida
  • 125 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 40 gr unt

Pentru mousse:

  • 50 gr ciocolata alba
  • 75 ml frisca lichida
  • 170 gr mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crepes cu capsuni si mousse de mascarpone cu ciocolata alba:

Mousse :

Mixam mascarpone pana ce devine o crema.

Separat topim la foc mic ciocolata alba impreuna cu frisca lichida .Lasam sa se racoreasca dupa care o adaugam la crema mascarpone.Mixam pana ce obtinem consistenta dorita.

Crepes:

Mixam oul intreg cu galbenusurile.Adaugam faina,frisca lichida,zaharul si laptele.

Untul ( la temperatura camerei) il adaugam la restul ingredientelor si amestecam bine.Trebuie sa obtinem o compozitie de consistenta unei smantani.

Ungem o tigaie cu ulei si turnam din compozitie .Facem clatitele rumenindu-le usor pe ambele parti.

Separat,spalam capsunile si le inlaturam coditele.Le taiem apoi in patru ( sau in doua,in functie de marimea lor ) .

Pe fiecare jumatate de clatita punem mousse si capsuni.Inchidem clatita si pudram cu zahar pudra .

 

 

TIPS-URI

1

Eu am mixat mai putin pentru a fi mai moale insa daca doriti sa folositi acest mousse pentru ornat un tort de exemplu,trebuie mixat pana ce se intareste.)

2

Dupa preferinta puteti folosi si un topping de ciocolata.

COMENTARII (23)

Florentina_Cristina 1

07.04.2014, 14:48

arata supeerrr

laura_n 1

07.04.2014, 17:23

apetisant

Andreea Caroline 1

30.09.2014, 18:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D