Creveti a la Stroganov

de Panacris in Fructe de mare, 5 Oct 2012 | 1996 vizualizari

 

De curand am achizitionat o carticica de bucate, tiparita in Rusia. Multe greseli de traducere, dar si multe retete inedite si interesante. Aceasta e una dintre ele. ;), bineinteles ca am imbunatatit-o!

 

INGREDIENTE

  • creveti curatati 300 g,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • usturoi 1 catel,
  • ciuperci taiate 1 borcan,
  • vin alb demisec 250 ml
  • smantana de gatit 250 ml
  • unt 50 g,
  • faina alba de grau 1 lingura,
  • ketchup Panacris 2 linguri,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat
  • ierburi provensale
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti a la Stroganov:

Crevetii se prajesc in unt cca. 5 minute, apoi se scot si se pastreaza la cald. Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt, apoi se adauga in untul ramas impreuna cu ciupercile feliate, lasandu-se la gatit, la foc mic, cca. 15 minute. Se adauga apoi faina, vinul, ketchup-ul, smantana, crevetii, amestecandu-se usor si se mai lasa la fiert cca. 10  minute. Se asezoneaza de sare, piper, ierburi provensale si se serveste ca atare sau alaturi de o garnitura de orez. 

 

RETETA IN IMAGINI

Creveti a la Stroganov-0
Creveti a la Stroganov-1
Creveti a la Stroganov-2
Creveti a la Stroganov-3
Creveti a la Stroganov-4
Creveti a la Stroganov-5
Creveti a la Stroganov-6
Creveti a la Stroganov-7
Creveti a la Stroganov-8
Creveti a la Stroganov-9
Creveti a la Stroganov-10
Creveti a la Stroganov-11
Creveti a la Stroganov-12
Creveti a la Stroganov-13

COMENTARII (16)

adry88

adry88 1

06.10.2012, 11:26

frumoasa prezentarea

Rux

Rux 1

06.10.2012, 12:30

Wow!!! Fantastic Cristina, geniala idee cu farfuriile din scoici reale!!!!!!! zi minunata sa ai!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

07.10.2012, 23:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12