Creveti caramelizati cu piure de broccoli

de papabundetot in Fructe de mare, 16 Iun 2013 | 1695 vizualizari

 

Mie imi plac in general lucrurile simple,chiar daca sunt o mare iubitoare de bucatarie si tot ce inseamna ea,incerc ca atunci cand gatesc sa nu ma complic foarte mult si sa creez preparate simple in combinatii,dar complicate in ce priveste aromele si savoarea lor.Acest preparat l-am gatit anul trecut de ziua mea de nastere si mi se pare ,repet, un preparat simplu fara mari batai de cap dar foarte savuros si usor de preparat chiar si pentru invataceii in ale gastronomiei:).

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • cativa creveti decorticati,
  • putina miere,
  • sos de soia,
  • curry (la mine cam toate preparatele contin acest minunat ingredient),
  • un buchetel de brocoli,
  • un avocado,
  • 1 catel de usturoi si
  • putin lapte.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti caramelizati cu piure de broccoli:

Piureul de brocoli se face extrem de simplu…cel putin varianta mea,si anume…se pune apa pe foc intr-o oala si cand apa clocoteste se adauga brocoli spalat in prealabil,eu atunci cand fac piure las brocoli sa fiarba mai mult decat atunci cand il prepar intreg ca si sote. Cand brocoli s-a fiert,se ia de pe foc,se scurge de apa si se pune in blender impreuna cu miezul de la un avocado (daca nu aveti se poate folosi cu succes si unt),se mai adauga 1 catel de usturoi si putin lapte ,doar atat cat sa se omogenizeze compozitia si sa devina piure. Daca in apa in care a fiert brocoli ati pus sare nu mai este nevoie sa adaugati,daca nu ati pus sau doriti sa mancati mai condimentat se poate adauga si sare in blender.

Crevetii curatati si spalati, se pun intr-o tigaie incinsa in care ulterior am adaugat cu 1 catel de usturoi care dupa ce aromatizeaza uleiul se poate arunca,se lasa pe foc pana cand isi schimba culoarea (se fac rozalii daca sunt proaspeti,daca nu ii tineti doar 2-3 minute),cand sunt aproape gata se face intr-un castronel un amestec de 1/2 lingurita curry, sos soia si miere (cam o lingurita din fiecare) pe care il adaugam peste creveti,se mai lasa aproximativ un minut  pana se caramelizeaza si se pot lua de pe foc si se servesc pe patul de piure de brocoli.

Pofta mare!

 

COMENTARII (2)

Anett 1

16.06.2013, 16:41

foarte buna!

MotanLaOale 1

17.06.2013, 08:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L