Creveti cu sos satay

de Catalina L in Fructe de mare, 18 Mai 2016 | 5006 vizualizari

 

Dupa frigaruile de pui cu sos satay va propun o reteta similara cu creveti. 
Am folosit creveti proaspeti si frumosi cumpărati deja fierti la pescarie.
N-am pus unt de arahide de data aceasta, sosul este mai lejer si la fel de bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 g creveți roz cruzi sau fierti
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 1 catel de usturoi
  • 2 cepe esalota (1 ceapa normala mica)
  • 1 morcov
  • 1 lingura buna de pudra de curcuma
  • 1 lingura de pudra de curry
  • 1 tija de lemon grass (sau sucul de la o lamaie)
  • 20 cl de lapte de cocos
  • 3 linguri de sos soia light
  • 1 lingura ulei
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu sos satay:

Curatam creveții, lăsând doar coada. Curatati legumele.

Tocam marunt usturoiul și ghimbirul.

Taiati ceapa marunt si taiati morcovul lamele.

Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul și ghimbirul. Se adauga ceapa si morcovul si se calesc impreuna. 

Adaugati creveții și-i  sotati pe fiecare parte.

Puneti sosul de soia, laptele de cocos, adaugati condimentele : curry, curcuma si tija de lemon grass taiata in 3.

Lasati sa fiarba la foc mic 5 minute,

Serviti-i calzi cu sosul fierbinte și cu o garnitura de orez sau nouilles/taitei  .... la alegere .

http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/05/creveti-cu-sos-satay.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu sos satay" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Panacris 1

18.05.2016, 21:48

AndrutzaP 1

19.05.2016, 09:21

Cred ca sunt super! Am si eu pe lista sa gatesc creveti acasa, nu am facut-o niciodata! Dar nu prea am incredere in abilitatile mele de a-i alege. :S

-Marius- 1

19.05.2016, 13:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spuma de capsuni