Creveti cu usturoi

de Toamna07 in Fructe de mare, 27 Aug 2012 | 5438 vizualizari

 

Va aduc in intampinare o reteta catalana, din insorita Spanie ,preluata din cartea de bucate
-Bucataria Lumii- a lui Gordon Ramsay.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 800 g de creveti cruzi
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 7 catei de usturoi,curatati si tocati marunt
  • 1 ardei rosu iute, uscat,tocat marunt
  • 3/4 ardei kapia rosu tocat marunt
  • sare de mare
  • piper mix (rosu,negru si alb)
  • 1 lingurita patrunjel tocat marunt
  • 1/2 lamaie (zeama)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu usturoi:


Mod de preparare:

Spalam foarte bine crevetii,le indepartam capul printr-o simpla rasucire si apoi tragem.
Rupem piciorusele,cochilia o desfacem usor de pe corp lasand coada intacta pentru aspect si le scoatem intestinul cu ajutorul unui cutit cu care facem o crestatura longitudinala, pe spatele lor.

Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare.Adaugati usturoiul,ardeii uscati si kapia,putina sare si piper proaspat rajnit.Prajiti totul la foc mic aproximativ 1 minut ,pana cand usturoiul incepe sa se rumeneasca usor.Adaugati imediat crevetii in tigaie,presarati cu putina sare si piper ,mariti flacara si prajiti-i pe fiecare parte aproximativ 1- 1/2 minute,pana cand devin opaci si de un roz aprins.
Stropiti cu zeama de lamaie si opriti.

Aranjati crevetii pe un platou cald,turnati deasupra sosul aromatiozat,delicios cu adevarat,presarati patrunjel tocat si serviti cu paine neagra cu seminte .
Dupa gust, mai adaugati zeama de lamaie.

Sunt atat de suculenti,carnosi...iar sosul o sa-l stergeti din farfurie cu un colt de painica!:)

Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

Creveti cu usturoi-0
Creveti cu usturoi-1
Creveti cu usturoi-2
Creveti cu usturoi-3

COMENTARII (16)

Toamna07 1

28.08.2012, 17:50

Multumesc muuult !

Onesta ,si eu empatizam cu tine vis-a-vis de creveti pana am ajuns sa-i gust gatiti perfect si nu imi mai pot lua gandul de la ei !

Pupici !

mamaieelena 1

28.08.2012, 21:13

imi place reteta

lilik 1

29.08.2012, 14:04

ce-mi plac de muuuult super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41