Creveti cu usturoi

de Ina in Fructe de mare, 9 Mai 2016 | 1293 vizualizari

 

Este prima data cand gatesc si mananc creveti.  Exact: pana acum n-am mancat creveti :P 


Am ales sa urmez ( nu intru totul ) o reteta a Sylviei si pot spune ca mie mi-au placut, am mancat chiar prea multi, incat mi-am luat si-un Colebil :))) ( Bine, am stins si cu 100 ml vin , dupa :))))  )


Costel n-a fost incantat deloc, nu i-a placut textura crevetilor la masticatie :)) si-a zis sa nu mai fac :P 


Oricum, si eu cred ca este o mancare mult prea scumpa pentru satisfactia oferita :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g creveti decorticati, congelati
  • 2 fire de usturoi verde
  • 4 linguri de coniac,
  • 50ml ulei de masline extra virgin,
  • busuioc,
  • suc de lamaie,
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu usturoi:

Incingem uleiul la foc mic, adaugam usturoiul tocat si calim usor pana ce usturoiul incepe sa se inmoaie. Marim usor flacara si punem crevetii, presaram sare, piper si boia, stropim cu suc de lamaie si coniac .

Amestecam cu grija cu o spatula si gatim crevetii maxim 3-4 minute, pana ce se fac roz-portocalii. 

Scoatem pe farfurie si presaram busuioc maruntit. 

Servim alaturi de paste, sosuri sau simplu, pe bucati de paine prajita. 

 

TIPS-URI

1

Crevetii se gatesc in 3-4 minute si nu mai mult, pentru a-si mentine textura si aroma.

RETETA IN IMAGINI

Creveti cu usturoi-0
Creveti cu usturoi-1
Creveti cu usturoi-2
Creveti cu usturoi-3
Creveti cu usturoi-4
Creveti cu usturoi-5
Creveti cu usturoi-6
Creveti cu usturoi-7

COMENTARII (21)

marcela1979

marcela1979 1

11.05.2016, 13:17

sebirizescu

sebirizescu 1

12.05.2016, 16:22

buni

Rux

Rux 1

22.06.2016, 23:38

Dor de Inisor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!