Creveti la gratar

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2013 | 1431 vizualizari

 

De cate ori merg in grecia, la tavernele pe unde mergem, aleg tot ce e fruct de mare! O reteta rapida, simpla si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 8 creveti mari prefieri(trebuie sa aiba culoarea rosie, daca sunt gri, inseamna ca nu au fost fierti si trebuie sa ii fierbeti voi arucandu-i in apa clocotita ptr 1-2 min)
  • putina sare
  • putin ulei
  • paprika rosie iute(aditional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti la gratar:

Daca crevetii sunt congelati, ii lasam sa se decongeleze, apoi ii curatam de bucatelele de carapace(nu stiu exactcum sa numesc aceasta parte!) si lasam doar capul si coada apoi ii punem intr-o strecuratoare si ii lasam se se scurga putin. Intr-o tigaie speciala ptr gratar, punem foarte putin ulei ptr a nu se lipi crevetii, incingem la foc mare apoi , inainte de a pune crevetii micsoram focul si ii punem lasandu-i cateva minute intorcandu-i si pe partea cealalalta. Inainte sa ii punem, cat timp sunt in strecuratoare, presaram putina sare si paprika. Se servesc simpli sa acompaniati de peste stropiti cu zeama de lamaie.

 

TIPS-URI

1

Daca nu ii curatati de coaja, cand vor fi fripti pe gratar, foarte greu va veti descurcati cu curatatul!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Creveti la gratar 196736
retete culinare - Creveti la gratar 196737

COMENTARII (22)

Doralinda 1

07.01.2013, 02:46

Se vede ca ti-e foame azi, "m-ai pus" la favorite din cate vad!

cristeena20 1

08.01.2013, 11:56

mmmmmmm..preferatii mei ador crevetii....

Doralinda 1

08.01.2013, 12:24

Si eu!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55