Creveti saganaki

de Gusti in Fructe de mare, 20 Feb 2010 | 15051 vizualizari

 

Azi la prinz pregatim creveti saganaki, o amintire culinara delicioasa din vizita la Atena de Valentine's day ...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr creveti
  • 4-5 catei de usturoi
  • o ceapa medie
  • 500 gr suc de rosii
  • 250 ml vin alb
  • un ardei rosu
  • o lingurita boia de ardei
  • piper
  • sare
  • ulei de masline
  • 1/ 2 sau 1 lingurita tarhon
  • o legatura de marar
  • o foaie de dafin
  • 250 gr brinza feta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti saganaki:

Azi la prinz pregatim creveti saganaki, o amintire culinara delicioasa din vizita la Atena de Valentine's day. Fotografia deja expusa este facuta la o taverna din Plaka.


Crevetii i-am luat congelati, de la Real. Dar pina incing tigaia, sa intram in atmosfera cu o melodie greceasca :))):







Eu folosesc usturoiul congelat de la Dujardin, din comoditate, astfel ca primul pas in delicioasa reteta este calirea crevetilor in ulei de masline si usturoi. Puneti tigaia la incins, adaugati uleiul de masline, apoi ustoroiul. Crevetii ii pun la citeva minute dupa, direct congelati. Cind incep sa fiarba in sucul propriu adaug vin alb (dulce de obicei) - un pic mai mult de jumatate de pahar.


Si acum, domanelor si dominlooor, Despina Vandi:







Dupa vreo 15 minute, am dat la o parte crevetii de pe foc si i-am scurs de sucul in care au fiert. Apoi am trecut la prepararea sosului. Se pune ceapa (tocata marunt) la calit in ulei de masline pina devine scticloasa si se adauga ardeiul gras (taiat marunt), sucul de rosii, putina apa si vin, plus condimentele: sare, piper, foaia de dafin si tarhonul.


Iar noi continuam cu Elefteria, inca o melodie greceasca super:







Si daca tot avem timp .... Palamakia ...







Am lasat sa fiarba cam 15 minute, timp in care am incins cuptorul si am taiat brinza feta in cubulete. Am mutat compozitia intr-un vas de iena si am pus deasupra brinza. Am dat la cuptor 15-20 de minute. Pentru ca mie imi place sa maninc putin picant, mi-am pregatit separat un ardei iute taiat marunt pentru a-l adauga la final in farfurie


Si acum .. Opa Opa pina se face :)))







Si una mai traditionala ...







Concluzia: a iesit excelent!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Creveti saganaki 18225
retete culinare - Creveti saganaki 18240
retete culinare - Creveti saganaki 18241
retete culinare - Creveti saganaki 18243
retete culinare - Creveti saganaki 18245
retete culinare - Creveti saganaki 18246

COMENTARII (21)

BuburuzaBubu 1

08.04.2012, 22:41

Bya Ralu 1

22.08.2012, 12:11

ce fain arata

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI