Creveti si calamari cu vin si usturoi

de Oana in Fructe de mare, 12 Ian 2010 | 31880 vizualizari

 

Rapid si foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 200 g creveti(proaspeti sau congelati)
  • 200 g inele de calamar (proaspete sau congelate)
  • cativa catei de usturoi
  • o legatura patrunjel verde
  • 150 ml vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti si calamari cu vin si usturoi:

Eu am avut creveti si calamari congelati, asa ca i-am lasat sa se dezghete, apoi i-am spalat bine. Intr-un bol se amesteca zeama de lamaie cu vinul, condimentele, iar usturoiul se mixeaza bine cu patrunjelul, pana devine o pasta si se adauga in bol. Se opresc cateva fire de patrunjel pentru decor. Se lasa bolul la rece 15-20 de minute.

Se pune uleiul de masline intr-o tigaie, apoi se adauga crevetii si inelele de calamar. Cand zeama incepe sa scada se adauga toata marinata sise lasa la foc potrivit sa se inabuseasca, pana incepe sa se lege si sa scada zeama.

Se scot pe o frunza de salata si se orneaza cu patrunjelul taiat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti si calamari cu vin si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

PapaBun 1

13.01.2010, 18:21

"N-am mancat niciodata dar arata bine! "

Mihaaaaaaaaaaa - cum adicaaaaaaaaa? Nu pot sa cred! Trebuie, lasa figurile de genul "nu pun eu gura pe asa ceva".
Nu stii ce pierzi.
E atit de variata lumea asta culinara, incit crevetii sint o nimica toata. Si tu zici ca n-ai mincat asa ceva? Hai, la shopping!

Miha 1

13.01.2010, 18:50

Cristi, daca am sa gasesc sa cumpar o punga mica mica, numai pentru mine, promit sa cumpar.

Adinuta 1

15.01.2010, 00:54

am trecut la favorite musai o sa incerc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sithonian Seafood - by Fireman:)... sau fructe de mare Sithoniene:)