Crinkles

de alice_ciobanu in Prajituri, 11 Ian 2013 | 4472 vizualizari

 

Intre sarbatori... timp de relaxare si de meditatie... Ma relaxez si ma gandesc la cum va fi noul an.

 

INGREDIENTE

  • 225 gr ciocolata 50% cacao
  • 100 gr zahar
  • 70 gr unt
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 225 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • zahar tos si zahar pudra pentru exterior
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crinkles:

Incepem prin a mixa ouale cu zaharul pana ce devin spumoase si capata consistenta unei creme.

Ciocolata o topim, rupta in bucati, impreuna cu untul, pe baie de aburi. Adaugam apoi ciocolata topita cu unt peste crema de oua si zahar si mixam pana la omogenizare completa. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, praful de sare si zaharul vanilat. Omogenizam. Dam totul la frigider peste noapte sau macar pentru 3 ore.

Cand timpul de stat la trece a expirat trecem la etapa urmatoare. Incingem cuptorul cam la vreo 170 grade, treapta 2. Din compozitie luam cate o lingurita si modelam o bila pe care o vom tavali bine de tot prin zaharul tos si apoi prin zaharul pudra. Asezam fiecare bila in tava, pe o hartie de copt, la distanta de 3 cm una de alta. 

Dam la cuptor pentru 10 minute. Nu depasiti timpul pentru ca se vor usca prea tare. Vor trebui sa fie crocante la exterior si pufoase la interior... deliciosenii, nu alta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crinkles" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Guguluf de cacao