Crizanteme cu crema de ciocolata si alune

de Steffy in Prajituri, 13 Mar 2014 | 916 vizualizari

 

Multumesc Susu pentru reteta...am facut cantitate mai mare decat in reteta ta si mi-au iesit si cativa mini cozonaci.

 

INGREDIENTE

  • 1000 g faina cernuta
  • 42 g drojdie proaspata
  • 4 oua + 1 ou pentru uns
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • un praf de sare
  • coaja de la o portocala
  • o esenta de rom
  • o esenta de vanilie
  • crema de ciocolata in 2 culori
  • 150 g alune maruntite
Portii: 13
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crizanteme cu crema de ciocolata si alune:

Se tin toate ingredientele la temperatura camerei pentru cel putin 2 ore.

Se pune faina cernuta intr-un vas, in mijlocul careia facem un crater, in care punem drojdia, o lingurita zahar si putin lapte cald. Lasam pentru 10 minute sa se umfle drojdia, apoi adaugam ouale batute cu zaharul, esentele si coaja de portocala. Adaugam un praf de sare.

Se framanta la loc cald si se adauga laptele caldut. La sfarsit, turnam treptat uleiul caldut si framantam pana devine un aluat elastic. Se acopera cu un prosop curat si se pune la loc cald. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se imparte in bucati egale, rotunde si se mai lasa la crescut.

Se pune in mijloc umplutura de ciocolata si alune maruntite, dupa care se strang marginile la gura ca la un sac (vezi imagine), apoi apesi usor in mijloc pentru a acoperi umplutura.

Se cresteaza marginile si se rasucesc in sens invers, formand astfel o floare. Pentru a nu se lipi cutitul de aluat, il puteti da prin ulei sau se poate chiar folosi o foarfeca de bucatarie. Se ung cu ou batut si se mai lasa cateva minute la crescut.

La fiecare mini cozonac, am luat cate 2 bile de aluat, le-am intins pe fiecare, am pus umplutura si apoi le-am rasucit.

Mi-au iesit 10 crizanteme si 3 mini cozonaci. Se coc pe tava tapetata cu hartie de copt. Se tin la cuptor pana se rumenesc frumos si se incerc cu o scobitoare.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crizanteme cu crema de ciocolata si alune 303408
retete culinare - Crizanteme cu crema de ciocolata si alune 303409
retete culinare - Crizanteme cu crema de ciocolata si alune 303410
retete culinare - Crizanteme cu crema de ciocolata si alune 303411
retete culinare - Crizanteme cu crema de ciocolata si alune 303412
retete culinare - Crizanteme cu crema de ciocolata si alune 303413
retete culinare - Crizanteme cu crema de ciocolata si alune 303414
retete culinare - Crizanteme cu crema de ciocolata si alune 303415
retete culinare - Crizanteme cu crema de ciocolata si alune 303416
retete culinare - Crizanteme cu crema de ciocolata si alune 303417
retete culinare - Crizanteme cu crema de ciocolata si alune 303418
retete culinare - Crizanteme cu crema de ciocolata si alune 303419
retete culinare - Crizanteme cu crema de ciocolata si alune 303420
retete culinare - Crizanteme cu crema de ciocolata si alune 303421
retete culinare - Crizanteme cu crema de ciocolata si alune 303422
retete culinare - Crizanteme cu crema de ciocolata si alune 303423

COMENTARII (12)

Andreea Caroline 1

13.03.2014, 21:49

laura_n 1

14.03.2014, 14:01

bunatati

anca_rm 1

14.03.2014, 16:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55