Crizanteme cu migdale

de Anamaria7 in Prajituri, 6 Sep 2010 | 5338 vizualizari

 

Am gasit reteta plimbandu-ma pe internet :) sunt nemaipomenite :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400gr faina
  • 16g drojdie proaspata
  • 2 oua mici
  • 75gr zahar
  • 125ml lapte
  • 1/2 lgt sare
  • 25ml ulei
  • coaja de la o lamaie
  • Umplutura:
  • 200gr ciocolata
  • 65gr zahar pudra
  • 65ml frisca
  • 200gr nuca macinata (eu am folosit si migdale macinate)
  • o esenta de rom

+ (1 galbenus+1 lgt lapte) pentru uns + mac pentru decor

Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crizanteme cu migdale:

Cuptorul se preincalzeste la 180C. Tapetam o tava cat mai mare.

Drojdia se moaie in laptele caldut cu putin zahar, apoi se amesteca impreuna cu uleiul, ouale si coaja de lamaie. Faina, sarea si restul de zahar se amesteca bine si apoi se incorporeaza ingredientele lichide. Se framanta bine aluatul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura, se amesteca bine ingredientele avand grija sa nu fie lichida deloc la final, pentru ca daca nu o sa curga la copt.

Aluatul obtinut se intinde pe o suprafata acoperita cu putina faina si se taie in bucatele de cca 50gr (deja la 60-70gr ies crizanteme uriase :P). Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o forma rotunda de cca 0,5cm grosime, se aseaza in mijloc o lingurita buna de umplutura, se impacheteaza ca un saculet (presand cu grija marginile sa nu poata iesi umplutura), se intoarce cu capul in jos si se apasa usor.

Cu o foarfeca taiem petalele crizantemelor si le rotim 45 de grade astfel incat o taietura sa ajunga in sus, alta in jos.

Le mai lasam putin la crescut, apoi le ungem cu amestecul de galbenus si lapte si presaram mac in mijloc.

Crizantemele se tin in cuptor pana cand se rumenesc bine. Se scot din tava si se racesc pe alt platou.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crizanteme cu migdale 49640
retete culinare - Crizanteme cu migdale 49641
retete culinare - Crizanteme cu migdale 49642

COMENTARII (31)

Anamaria7 1

18.11.2010, 22:21

cu mult drag, nona!

Rux 1

18.11.2010, 22:33

Ce frumoase...minunate! Numai bune de admirat...si papat!

VERONICA2607 1

11.03.2012, 20:09

suprbe

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S