Crizanteme cu migdale

de Anamaria7 in Prajituri, 6 Sep 2010 | 8778 vizualizari

 

Am gasit reteta plimbandu-ma pe internet :) sunt nemaipomenite :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400gr faina
  • 16g drojdie proaspata
  • 2 oua mici
  • 75gr zahar
  • 125ml lapte
  • 1/2 lgt sare
  • 25ml ulei
  • coaja de la o lamaie
  • Umplutura:
  • 200gr ciocolata
  • 65gr zahar pudra
  • 65ml frisca
  • 200gr nuca macinata (eu am folosit si migdale macinate)
  • o esenta de rom

+ (1 galbenus+1 lgt lapte) pentru uns + mac pentru decor

Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crizanteme cu migdale:

Cuptorul se preincalzeste la 180C. Tapetam o tava cat mai mare.

Drojdia se moaie in laptele caldut cu putin zahar, apoi se amesteca impreuna cu uleiul, ouale si coaja de lamaie. Faina, sarea si restul de zahar se amesteca bine si apoi se incorporeaza ingredientele lichide. Se framanta bine aluatul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura, se amesteca bine ingredientele avand grija sa nu fie lichida deloc la final, pentru ca daca nu o sa curga la copt.

Aluatul obtinut se intinde pe o suprafata acoperita cu putina faina si se taie in bucatele de cca 50gr (deja la 60-70gr ies crizanteme uriase :P). Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o forma rotunda de cca 0,5cm grosime, se aseaza in mijloc o lingurita buna de umplutura, se impacheteaza ca un saculet (presand cu grija marginile sa nu poata iesi umplutura), se intoarce cu capul in jos si se apasa usor.

Cu o foarfeca taiem petalele crizantemelor si le rotim 45 de grade astfel incat o taietura sa ajunga in sus, alta in jos.

Le mai lasam putin la crescut, apoi le ungem cu amestecul de galbenus si lapte si presaram mac in mijloc.

Crizantemele se tin in cuptor pana cand se rumenesc bine. Se scot din tava si se racesc pe alt platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crizanteme cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piersici si ricotta