Crème brulée

de silvi0ara in Prajituri, 27 Mai 2010 | 1281 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •       500g frisca lichida 
  •      6 galbenusuri 
  •      130g zahar 
  •      1 lingura Amaretto 
  •      o priza sare 
  •      3 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crème brulée:

Se pune frisca lichida la incalzit, dar nu trebuie sa clocoteasca, doar sa fie bine calduta.

Intre timp, se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa si zaharul s-a topit. Se adauga lichiorul de migdale, vanilia si sarea. Se amesteca bine. Incet, si foarte putin, se toarna peste crema obtinuta, frisca incalzita.

Se toarna compozitia in formele pregatite in prealabil.(in mod normal se folosesc forme de ceramica,insa cum nu am avut,am folosit forme de tarta si 3 pahare de yena) In tava se toarna apa fierbinte sa acopere jumatate inaltimea formelor, si se dau la cuptorul preancalzit la 150gC, pentru 40-45 de minute, sau cand capata o culoare aurie.

Se scot din cuptor si se lasa la racit 4-5 ore,de preferabil pana a doua zi. Se presara zahar pe fiecare forma si se caramelizeaza zaharul cu ajutorul unei lampi speciale de bucatarie. timp de 8-10 secunde, avand grija sa nu se innegreasca zaharul.Sau se pot carameliza asezand bolurile sub grill (focul in cuptor sa vina de sus) cam la 10 cm distanta de flacara. Lasam pana zaharul capata o culoare auriu-maronie,nu le lasati mai mult de 1-2 minute sa nu se arda zaharul prea tare.

Se poat servi atat calde cat si reci,depinde de gustul fiecaruia.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crème brulée 34192
retete culinare - Crème brulée 34193
retete culinare - Crème brulée 34194
retete culinare - Crème brulée 34195
retete culinare - Crème brulée 34196
retete culinare - Crème brulée 34197
retete culinare - Crème brulée 34198
retete culinare - Crème brulée 34199
retete culinare - Crème brulée 34200
retete culinare - Crème brulée 34201
retete culinare - Crème brulée 34202

COMENTARII (13)

nadina73 1

28.05.2010, 00:46

am lasat furcile primesc si eu

Sidy 1

28.05.2010, 09:16

Deja las 5 furculite ca am gustat de doua ori din minunatia asta !

silvi0ara 1

28.05.2010, 10:35

Nadina,sigur, cu cea mai mare placere.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L