Croasante (croissants)

de gaby_duceag in Dulciuri, 8 Apr 2011 | 7698 vizualizari

 

Primele mele croasante.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 550-600 gr faina alba
  • un plic drojdie instant (sau 25 gr drojdie proaspata)
  • o lingurita si jumatate sare
  • 40 gr zahar
  • 250-280 ml lapte rece
  • 250 gr + 2 linguri unt
  • 2-3 linguri faina
  • faina pt. pudrat masa de lucru.
  • un ou
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croasante (croissants):

Mod de preparare
Am pus intr-un bol faina cernuta, drojdia, sarea, doua linguri unt si zaharul.
Am inceput sa adaug treptat laptele rece pana am obtinut un aluat ferm, destul de tare, nelipicios.
Dupa caz adaugati mai mult sau mai putin lapte sau mai mult sau mai putina faina. Asta depinde mult de tipul de faina folosit.
Incepeti cu 550 gr faina si 250 ml lapte si modificati dupa caz.

200 gr unt am amestecat cu 2-3 linguri faina si am modelat amestecul formand un cub.

Am bagat si aluatul si untul pentru o ora la frigider.
Am scos pe masa de lucru infainata aluatul si am intins un patrat cu latura de aproximativ 10 cm(nu lucrez io cu masurile astea fixe:)) )
Am facut si din unt un patrat (care nu prea mi-a iesit:)) ) cu latura o idee mai mica decat a aluatului.
Le-am suprapus ca in imagine, am unit colturile opuse ale aluatului , acoperind untul.
Am intins apoi cu sucitorul o foaie mai lunga impartind imaginar untul pe toata suprafata (ca doar nu-l vedeam:)) ) ,pe care am impaturit-o ca in imagini.
Am impartit ochiometric foaia in 3. Am luat o parte laterala pe care am adus-o catre mijloc apoi cealalta deasupra ei ; "sulul " format l-am impaturit .
Imaginile o arata mai bine decat stiu eu sa explic.
De asta la aluaturile astea e muuuult mai util un filmulet video.

Am acoperit cu folie de plastic si am dat pt o ora la frigider.
Am intins aluatul cu sucitorul si am uns cu cele 50 gr unt ramase apoi am impaturit ca la pasul anterior.

Am repetat aceasta inca de doua ori (fara a unge iar cu unt), cu pauze de o ora timp  in care bagam aluatul la rece.

L-am lasat apoi peste noapte in frigider.
Am scos, am intins aluatul, am taiat in triunghiuri pe care le-am crestat usor la baza api am format cornuri ruland dinspre baza inspre varf, intinzand usor varful pt a crea mai multe straturi.
Am pus in tava tapetata cu hartie pentru copt croissantele formate si le-am dat iar la frigider pt. 30 min. timp in care am preincalzit cuptorul la 175-180 grade.
Am scos tava, am uns croissantele cu ou batut cu putina apa si am bagat-o la cuptor pana ce croissantele au fost rumenite frumos. Cu aluatul ramas in urma taierii m-am jucat putin formand patratele umplute cu magiun de prune.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Croasante (croissants) 97186
retete culinare - Croasante (croissants) 97187
retete culinare - Croasante (croissants) 97188
retete culinare - Croasante (croissants) 97189
retete culinare - Croasante (croissants) 97190

COMENTARII (63)

gaby_duceag 1

13.04.2011, 15:01

mai, tu n-ai avut incredere ca le-am facut eu, de asta nu mi-ai dat si tu un like?))

adry88 1

01.06.2011, 11:04

Angelina_Elena 1

25.05.2012, 23:52

atat de delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55