Crofne banatene

de Rocsi in Dulciuri, 18 Feb 2013 | 1900 vizualizari

 

De cand am vazut aceasta reteta pe bucataras.ro la Criss mi-a placut foarte mult si mereu imi imaginam cat sunt de bune.Aseara mama zicea ca ar manca niste gogosi, asa ca, m-am gandit eu ca a venit momentul sa testez reteta astazi si cand vine mama de la servici sa isi satisfaca si pofta.Cred ca sunt cele mai grozave gogosi ce le-am servit pana acum! Multumesc mult Criss pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 cana lapte caldut
  • 60 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 30 gr drojdie
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • ulei
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crofne banatene:

Intr-un castron amestecam zaharul, drojdia, 3-4 linguri de lapte si lasam 10 minute deoparte.
Faina o cernem si o punem intr-un bol.
Adaugam untul, galbenusurile, amestecul de drojdie, coaja rasa de lamaie si portocala, zaharul cu pastai de vanilie.
Amestecam usor cu mana, turnam cate putin lapte caldut si framantam pana obtinem un aluat nelipicios dar usor de lucrat.
Il acoperim si lasam sa isi dubleze volumul intr-un loc cald.
Presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie de circa 1 cm si decupam cu gura unui pahar gogosile (sau alte forme).

Le asezam pe o hartie de copt si le mai lasam 30 de minute la crescut.
Incingem mai mult ulei intr-o tigaie si rumenim crofnele pe ambele parti.

Le scoatem cu o paleta intr-un bol, le pudram cu zahar si sunt gata de servit.
Absolut delicioase si super pufoase!

Sursa de inspiratie

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crofne banatene 205502
retete culinare - Crofne banatene 205503
retete culinare - Crofne banatene 205504
retete culinare - Crofne banatene 205505

COMENTARII (51)

Rocsi 1

20.02.2013, 09:53

Multumesc Loredana!

ionix 1

20.02.2013, 20:20

wow! ce tare ești. puuuuuuuup

Rocsi 1

20.02.2013, 20:38

Multumesc mult Ionela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S