Croissante cu ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 9 Mai 2011 | 7463 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 ml lapte caldut
  • 7 g drojdie uscata
  • 400 g faina tip 480
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  •  150 g unt
  • 1 lingura faina
  •  Umplutura:
  • crema de alune
  •  Uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissante cu ciocolata:

Aluat:

Intr-un castron mare se amesteca faina,zaharul si drojdia uscata. In mijlocul fainii se face o adancitura in care se toarna laptele caldut treptat,amestecand cu o lingura. Se framanta aluatul pana devine neted,adaugand treptat si sarea.

Aluatul se pune in castron,se acopera cu un servet si se da la frigider pentru o ora,timp in care isi dubleaza volumul. Se scoate castronul i se apasa pe aluat pentru a scoate aerul. P e masa infainata se intinde aluatul intr-un dreptunghi. Untul moale  se mixeaza impreuna cu faina. Peste aluat se intinde untul si se impatureste ca in imaginile urmatoare. Se da din nou 30 minute la frigider,apoi se scoate,se intinde,se impatureste si se mai reppeta inca o data procedeul,in total fiin impaturit de 3 ori.

 Dupa a treia impaturire se da la frigider 30 minute,apoi se scoate si se intinde,se taie dreptunghiul pe jumatate,apoi in triunghiuri mici. Pe latura mai mare a triunghiului se pune o lingurita de crema de alune si se ruleaza spre partea subtire. Cornurile se aseaza,distantate, in tava tapetata cu hartie de copt care se da la frigider timp de 30 minute.

Cuptorul se porneste cu 15 minute inainte de a baga cornurile. Cornurile dospite se ung cu galbenus de ou si se coc in cuptorul preincalzit ~15 minute la temperatura medie. Sub tava se aseaza o cratita cu apa rece cu gheata pentru a prevenii arderea.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissante cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert salam de biscuiti cu nuca si visine deshidratate