Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 7 Mai 2011 | 8156 vizualizari

 

O retete de croissante delicioase si usor de facut in comparatie cu croissantele preparate din aluatul de foietaj clasic care implica mai multa munca. Multumesc Laura Laurentiu pentru reteta.

 

INGREDIENTE

pentru foietaj:

  • 500 de grame de faina
  • 300 ml apa
  • 40 ml ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 5 grame de drojdie
  • 125 grame de margarina
  • 70 de grame de faina
  • galbenus pentru uns deasupra

pentru umplutura:

  • finetti
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid:

Punem drojdia impreuna cu zaharul si putina apa calda ( din cei 300 ml apa) la dospit intr-un loc calduros, pentru 15-20 de minute.

Dupa ce a dospit drojdia, adaugam celelalte ingrediente (in afara de margarina si cele 70 g faina ) si framantam energic pana aluatul devine unul elastic nelipicios ( daca mai este nevoie se adauga dupa caz, faina sau apa).

Lasam aluatul sa creasca o ora, la loc calduros, acoperind vasul cu un prosop curat.

Intre timp amestecam margarina rece cu 70 de g faina.

Dupa ce a crescut ungem masa de lucru cu ulei si rasturnam aluatul pe care il intindem intr-o foaie cat de cat rotunda, peste care intindem amestecul de margarina si faina.

Aluatul uns se imparte in 8 parti aproximativ egale, crestand dinspre margine spre centru.

Se pliaza fiecare "sector de cerc" catre mijloc, acoperinu-se cu cel opus, astfel formandu-se o minge.

Intindem imediat mingea intr-o foaie aproximativ egala cu prima, pe care o crestam din nou in 8 parti egale, apoi se repeta plierea, formandu-se o minge pe care o lasam sa se odihneasca 3 minute pe masa de lucru.

Impartim aluatul in 2 parti egale.

Intindem o foaie rotunda pe care o impartim din nou in 8 partie egale.

Asezam finetti la baza fiecarui triunghi, ruland catre mijloc.

La fel procedam si cu jumatatea cealalta de aluat.

Ungem croissantele cu galbenus de ou, dupa care dam la cuptorul preincalzit 10 minute la foc potrivit, apoi inca 20 de minute la foc mic pana se rumenesc frumos.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid 103361
retete culinare - Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid 103362
retete culinare - Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid 103363
retete culinare - Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid 103364
retete culinare - Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid 103365
retete culinare - Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid 103366
retete culinare - Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid 103367
retete culinare - Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid 103368
retete culinare - Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid 103369
retete culinare - Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid 103370
retete culinare - Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid 103371
retete culinare - Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid 103372
retete culinare - Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid 103373
retete culinare - Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid 103374
retete culinare - Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid 103375
retete culinare - Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid 103376

COMENTARII (26)

MotanLaOale 1

09.05.2011, 12:59

Dana Cristea - pusikmea 1

09.05.2011, 14:42

multumesc

adry88 1

13.05.2011, 15:42

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: