Croissante cu gem de caise

de katty in Dulciuri, 28 Ian 2015 | 4407 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 385 gr faina alba+pentru presarat masa de lucru
  • 3 lingurite drojdie uscata
  • 100 ml apa calduta
  • 100 ml lapte caldut
  • 70 gr zahar
  • 200 gr unt+3 linguri unt topit
  • 1 lingurita sare
  • gem de caise
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissante cu gem de caise:

Punem  la foc laptele,apa, zaharul si untul si amestecam pana zaharul si untul se topesc si este atat de alda incat sa putem tine degetul in amestec fara sa ne ardem.
Amestecam faina cu sarea si drojdia.
Turnam laptele si framantam un aluat elastic si fin la atingere pe care il lasam la crescut 20 de minute.
Intre timp punem untul intre 2 folii de plastic si il  intindem cu sucitorul  in forma de dreptunghi cu grosimea de aproximativ 7-8 mm. Il punem pe o tava si il dam la rece.
Intindem aluatul crescut intr-un dreptunghi. Asezam la mijloc untul si aducem marginile exterioare peste unt. Infainam masa de lucru si intindem aluatul pe lungime. Intindem cu sucitorul un dreptunghi  pe care il pliem in 3, aducand marginile de sus si jos spre mijloc, apoi punem aluatul pe o tava si dam la frigider pentru cel putin 30 de minute. Repetam operatia de 3 ori. Dupa fiecare operatie aluatul isi va mari volumul. Dupa ultimul interval de dospire intindem putin foaia si o taiem in 2-3 parti.Pe fiecare in parte o intindem in strat subtire si o taiem in triunghiuri cat mai egale.
Asezam care o lingurita de gem la  baza triunghiului si rulam spre varf.
E de preferat sa facem croissantele mai mari sau sa punem mai putin gem pentru a nu se prelinge in timpul coacerii.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Croissante cu gem de caise 364148
retete culinare - Croissante cu gem de caise 364149
retete culinare - Croissante cu gem de caise 364150
retete culinare - Croissante cu gem de caise 364151

COMENTARII (10)

Bya Ralu 1

10.02.2015, 15:04

bune

shukly 1

12.06.2015, 16:54

Care unt il intindem in foaie? Cel pe care l-ai bagat deja in aluat sau ....?

Camelya 1

09.12.2015, 17:50

La favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21