Crostata cu piersici si caise

de T I M E A in Prajituri, 18 Feb 2013 | 4633 vizualizari

 

Cum va mai ziceam, iubesc tartele cu fructe si daca ar fi numai dupa mine as face saptamanal cate una. Aceste tarte sunt foarte light si merg de minune dimineata langa o cana de cafea.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • un varf de cutit sare
  • coaja de la 1/2 portocala
  • 3 linguri suc de portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 200 gr faina
  • Umplutura:
  • 4 linguri gem de caise
  • 250 gr caise
  • 200 gr piersici de gradina
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita rasa scortisoara
  • Pentru uns: o lingurita un topit si putin zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata cu piersici si caise:

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda putin mai mare decat forma rotunda in care urmeaza a fi  pusa.

Tava o tapetam cu hartie de copt si asezam aluatul in tava lasand marginile in afara.

Ungem aluatul cu gem apoi asezam fructele decongelate si decojite ( daca sunt decongelate se ia foarte usor coaja). Eu am asezat pe margini piersicile mici si apoi caisele feliate.

Presaram deasupra fructelor un plic de zahar vanilat, o lingura rasa de zahar si scortisoara. 

Tragem marginile aluatului peste fructe si ungem cu unt topit presarand deasupra putin zahar.  

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 minute, aluatul trebuie sa fie rumenit frumos.  

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca usor si optional presaram putin zahar pudra peste fructe.  

Va recomand din suflet acest desert gustos si aromat. 

 

TIPS-URI

1

puteti folosi la umplutura orice gem doriti, nu e neaparat sa folositi gem de caise

RETETA IN IMAGINI

Crostata cu piersici si caise-0
Crostata cu piersici si caise-1
Crostata cu piersici si caise-2
Crostata cu piersici si caise-3
Crostata cu piersici si caise-4

COMENTARII (55)

marianascarlat 1

14.04.2013, 05:05

Delicioasa! Chiar astazi am s-o fac!

jurcutileana 1

29.06.2013, 22:56

delicioasa!!!

Krystyan Trendy 1

12.12.2013, 10:46

ce bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04