Crostata (tarta) cu mere si panna cotta

de adasev12 in Prajituri, 18 Noi 2011 | 2373 vizualizari

 

reteta de crostata este din bucataria italiana umplutura este ideea mea....pt ceea ce aveam in casa la momentul respectiv.

 

INGREDIENTE

  • 300  g faina
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de copt
  • 200 g stafide
  • 4-5 mere golden+ 4 lg zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • o esenta de rom
  • un plic de panna cotta + 300 ml lapte
  • 1 lingura de nuttella
  • un plic de gelatina pudra pt tarte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata (tarta) cu mere si panna cotta:

Faina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-un vas larg. In mijloc se face o gaura si se adauga ouale batute cu zahar si untul la temperatura camerei si uleiul. Se amesteca bine. Se face aluatul o bila rotunda, se pune in folie si se da la rece pt o ora

Se incalzeste cuptorul la 180 grade.

Se scoate aluatul de la rece si se intinde cu ajutorul unei folii, in foaie rotunda putin peste dimensiunea tavii. Eu am folosit tava de 30 cm diametru. Se mai poate intinde si direct in tava unsa si infainata, asa e mai simplu, dar nu o sa aiba suprafata f neteda, fiind intinsa cu mana...daca o intindeti pe masa, trebuie folosita o folie alimentara deasupra si dedesuptul aluatului, altfel se rupe  fiind foarte moale si sfaramicios. Se pune foaia cu grija in tava unsa si infainata si se coace cam jumatate de ora.

In timp ce se coace aluatul se pregatesc crema si merele. Praful de panna cotta se amesteca cu laptele si se pune la fiert la foc moale, ca o budinca. Se fierbe cam 2-3 minute si se da la rece.

Merele se curata si se dau pe razatoare. Se scurg de surpulsul de suc, se adauga 4 linguri de zahar si stafidele scurse si se pun la foc mic pana se leaga putin compozitia. Se ia de pe foc, se adauga si o esenta de rom si se lasa la racit. 

Cand tarta este coapta se scoate si se lasa la racit in tava ( se poate si scoate pe un platou, cum doriti) Dupa racirea completa se pune crema de panna cotta in care se adauga si o lingura de nuttella ( nu e obligatoriu, dar eu is cu ciocolata, asa ca....adaptez mereu....). Deasupra se toarna amestecul de mar, se niveleaza bine si se acopera totul cu gelatina preparata la foc mic astfel: se amesteca praful cu 250 ml apa si 2-3 linguri de zahar. Se pune la foc si se aduce la fierbere 2 minute, apoi se ia de pe foc si se amesteca  timp de 1 minut sa se astampere putin fiebinteala si se toarna peste tarta. Se niveleaza putin cu un cutit umezit. Se da la rece macar jumatate de ora apoi se poate servi.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crostata (tarta) cu mere si panna cotta 133967
retete culinare - Crostata (tarta) cu mere si panna cotta 133968
retete culinare - Crostata (tarta) cu mere si panna cotta 133969
retete culinare - Crostata (tarta) cu mere si panna cotta 133970
retete culinare - Crostata (tarta) cu mere si panna cotta 133971
retete culinare - Crostata (tarta) cu mere si panna cotta 133972
retete culinare - Crostata (tarta) cu mere si panna cotta 133973
retete culinare - Crostata (tarta) cu mere si panna cotta 133974

COMENTARII (18)

Cris2711 1

19.11.2011, 00:34

adasev12 1

19.11.2011, 10:01

mena, cu mare placere
mirela, si pt tine

adasev12 1

19.11.2011, 10:02

miuta, gasim si pt tine
cris....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21