Crostoli

de gaby_duceag in Dulciuri, 20 Mar 2013 | 8166 vizualizari

 

Sau unul dintre cele mai simple deserturi. Mi se intampla uneori chiar sambata sa nu am chef sa fac ceva dulce. Si ghici cine plange duminica ca n-are desert ?:))) Daca duminica trecuta am preparat rapid o panna cotta cu ciocolata, duminica asta am facut din doua miscari acest rapid desert pe care-l vazusem de muuuult la Miha.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 250 gr faina alba
  • un vf. cutit sare
  • zahar pudra
  • ulei
  • un plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostoli:

Intr-un bol amesteca frisca cu zaharul vanilat si putina sare.

Adauga treptat faina, omogenizand. O adaugi toata si incepi sa framanti usor cu mana. Trebuie sa obtii un aluat elastic pe care sa-l poti intinde usor cu sucitorul.

Pe blatul infainat intinzi o foaie din care decupezi cu ajutorul unei forme (eu am facut stelute) bucati din aluat pe care le plonjezi in baie de ulei incins.

Daca le faci subtiri vor iesi mai crocante, iar daca intinzi foaia mai groasa vor iesi crostoli mai pufoase.Le lasi pana se auresc usor.

Le scoti pe un platou pe care ai pus servetele (pentru a absorbi surplusul de ulei) si pudrezi din abundenta cu zahar pudra.

La noi au fost gata (de mancat) in 5 minute :P

Sursa

 

 

TIPS-URI

1

Daca prepari crostoli cu frisca vegetala vei avea un desert de post.

RETETA IN IMAGINI

Crostoli-0
Crostoli-1

COMENTARII (64)

Tuxedo

Tuxedo 1

06.04.2013, 14:33

super bune!

babi5

babi5 1

05.09.2013, 14:56

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

24.10.2013, 09:59

frumoase stelute

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!