Crêpes

de Andreea Caroline in Dulciuri, 28 Oct 2013 | 957 vizualizari

 

Am ales sa le denumesc altfel decat clatite deoarece au alte ingrediente decat clasicele clatite .Gustul si consistenta difera...merita incercate :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ou intreg
  • 2 galbenusuri
  • 125 gr faina
  • 125 ml frisca lichida
  • 125 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 40 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crêpes:

Intr-un bol amestecam oul si cele doua galbenusuri.

Adaugam faina,friscalichida,laptele si zaharul.Amestecam totul bine.

Se adauga apoi untul la temperatura camerei. ( daca ati uitat sa scoateti untul din frigider din timp,e de ajuns sa il topiti intr-o tigaie si apoi sa il lasati sa se raceasca).

Punem o tigaie antiaderenta unsa cu ulei la foc potrivit.Luam din compozitie cu ajutorul unui polonic si turnam in tigaie.

Cand s-a copt pe o parte o intoarcem cu grija pe cealalta parte.Procedam astfel pana ce terminat intreaga compozitie.

Ungem mereu tigaia cu ulei inainte de a pune compozitia.

Eu am ales ca umplutura crema de ciocolata: am topit ciocolata cu gust de portocale impreuna cu frisca lichida.Am lasat sa se raceasca dupa care am folosit-o la crepes.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crêpes 272722
retete culinare - Crêpes 272723
retete culinare - Crêpes 272724
retete culinare - Crêpes 272725
retete culinare - Crêpes 272726
retete culinare - Crêpes 272727
retete culinare - Crêpes 272728
retete culinare - Crêpes 272729
retete culinare - Crêpes 272730
retete culinare - Crêpes 272731
retete culinare - Crêpes 272732
retete culinare - Crêpes 272733

COMENTARII (27)

Andreea Caroline 1

28.10.2013, 19:03

Lavinia 1

28.10.2013, 20:20

ce minunatii

Andreea Caroline 1

29.10.2013, 11:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: