Crumble cu capsuni

de merisor in Prajituri, 5 Iun 2016 | 1068 vizualizari

 

Crumble cu capsuni este un desert rapid, cu ingrediente putine si foarte bun.


Aluatul este nisipos si usor crocant, iar aroma capsunilor este dementiala.


 

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt rece
  • 300 g faina
  • 2 linguri pesmet
  • 100 g zahar
  • un praf sare
  • 250 g capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 20 g unt pentru uns forma
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu capsuni:

Cernem faina intr-un vas, apoi o amestecam cu zaharul si pesmetul.

Scoatem untul de la frigider, il taiem in cuburi si il adaugam peste ingredientele din vas.

Framantam ingredientele cu varfurile degetelor, pana otținem un aluat nisipos, apoi il dam la frigider pana cand pregatim vasul si capsunile.

Capsunile spalate bine si scurse, le taiem in doua sau in patru.

Ungem forma de copt cu unt si presaram la baza ei un strat subtire de aluat.

Asezam capsunile, presaram zahar vanilat peste ele si le acoperim cu restul de aluat.

Dam vasul la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana cand preparatul nostru se rumeneste frumos.

Este de mare efect acest crumble cu capsuni si merita preparat si repetat cat sunt capsuni proaspete pe piata.

Sa va fie de folos!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crumble cu capsuni 445911
retete culinare - Crumble cu capsuni 445912
retete culinare - Crumble cu capsuni 445913
retete culinare - Crumble cu capsuni 445914
retete culinare - Crumble cu capsuni 445915
retete culinare - Crumble cu capsuni 445917
retete culinare - Crumble cu capsuni 445918

COMENTARII (27)

merisor 1

06.06.2016, 17:40

Vai, Cleme, ce imaginatie ai! ))

dantes 1

07.06.2016, 07:18

Bun!

merisor 1

07.06.2016, 16:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S