Crumble cu capsuni, rubarba si fulgi de migdale

de simona72 in Prajituri, 26 Iul 2016 | 361 vizualizari

 

Cand auziti crumble sa va ganditi asa: desert englezesc simplu, dar simplu de tot format din fructe acoperite cu un aluat nisipos/sfaramicios, imbogatit cu aromele preferate. Mai simplu de atat nu se poate, iar desertul este unul absolut sublim. Englezii prefera alaturi o cupa de inghetata sau frisca…n-au gusturi rele:))


Cam asta este un crumble, un desert la care eu ii rezist cu greu, il fac foarte des vara, cand fructele se gasesc din abundenta. Imi place ca se poate adapta dupa preferintele fiecaruia, dupa fructele de sezon…De data asta, cea vinovata pentru desert este Merisor. Anul asta nu facusem inca un crumble cu capsuni, cu toate ca era sezonul lor…Merisor mi-a pus capac! Vazut, poftit, facut urgent, mancat caldut! :)) Jur ca nu-i pot rezista!! Daca nu ati incercat pana acum un crumble va poftesc sa cititi reteta, sa probati si sa-mi lasati impresiile voastre…

 

INGREDIENTE

Pentru umplutura:

  • 500 gr capsuni proaspete
  • 3 tije rubarba
  • Cateva frunze de lamaita(optional)
  • 4 plicuri Green Sugar sticks
  • Pentru crusta 1(care este optionala):
  • 100 gr biscuitit digestivi cu scortisoara
  • Pentru crusta 2(cea principala):
  • 120 gr unt gras rece
  • 4 plicuri Green Sugar sticks
  • 220 gr faina
  • 2-3 linguri lichior Amaretto sau esenta migdale
  • 60-70 gr fulgi de migdale
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu capsuni, rubarba si fulgi de migdale:

In primul rand va spun ca eu am folosit de data asta Green Sugar in loc de zahar, care este un inlocuitor natural, cu zero calorii si zero indice glicemic. Nu este nici o problema daca nu-l aveti, folositi zahar alb sau zahar brut in locul lui…

Incepem desertul cu fructele. Le spalam, tijele de rubarba le curatam si le taiem in bucati de 1,5- 2 cm. Capsunile le taiem in jumatati sau sferturi daca sunt mai mari. Amestecam fructele, adaugam indulcitorul natural si frunzele de lamaita taiate marunt. Lsasam fructele deoparte 20-30 minute, cat ne permite timpul, fructele sa-si lase putin sucul.

Biscuitii digestivi se maruntesc la robot, cateva pulsatii, sa nu fie maruntiti foarte marunt, sa ramana si bucatele mai mari. Se pun biscuitii intr-un vas termorezistent. Peste biscuiti se pun in strat uniform fructele.

Pentru crusta: untul rece se taie in bucati, se pune in vasul robotului, se adauga faina si indulcitorul natural. Se porneste si se lasa robotul pana aluatul capata forma nisipoasa...in cateva secunde este gata (vezi foto). Peste aluat punem putin lichior sau esenta de migdale, adaugam si jumatate din fulgii de migdale si amestecam cu mana compozitia. O turnam peste fructe, o distribuim uniform. Peste crusta punem restul de fulgi de migdale. Dam vasul la cuptorul incins la 175-180 grade pentru 35-40 minute. Lasam desertul sa se raceasca, se poate servii rece sau caldut, alaturi de o cupa de inghetata de vanilie sau frisca grasa batuta si indulcita. Sa fiti sanatosi si sa va fie de folos!!

 

RETETA IN IMAGINI

Crumble cu capsuni, rubarba si fulgi de migdale-0
Crumble cu capsuni, rubarba si fulgi de migdale-1
Crumble cu capsuni, rubarba si fulgi de migdale-2
Crumble cu capsuni, rubarba si fulgi de migdale-3
Crumble cu capsuni, rubarba si fulgi de migdale-4
Crumble cu capsuni, rubarba si fulgi de migdale-5
Crumble cu capsuni, rubarba si fulgi de migdale-6
Crumble cu capsuni, rubarba si fulgi de migdale-7
Crumble cu capsuni, rubarba si fulgi de migdale-8
Crumble cu capsuni, rubarba si fulgi de migdale-9

COMENTARII (17)

Rocsi

Rocsi 1

27.07.2016, 10:54

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

27.07.2016, 16:18

super bun!

Rux

Rux 1

31.07.2016, 22:54

Superb! Si eu fac des crumble...cu fructe...cu gem...il ador!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!