Crumble cu dulceata de gutui si nuci

de merisor in Prajituri, 14 Ian 2013 | 2456 vizualizari

 

E iarna si avem fructele prin borcane, asa ca trebuie sa le mancam. Eu folosesc dulceturile mai mult pe la prajiturit decat pe langa ceai.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 2 linguri osanza solida
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri iaurt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 800 gr + 2 linguri faina
  • Esenta de vanilie
  • Sare
  • 1 plic praf de copt
  • 150 gr nuca maruntita
  • 400 gr dulceata de gutui
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu dulceata de gutui si nuci:

Pentru aluat amestecam untul cu osanza si le frecam cu zaharul  pana se obtine o crema spumoasa, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam.

Punem iaurtul intr-un vas si amestecam in el bicarbonatul si praful de copt. Se va umfla asa ca il punem imediat in compozitia cu unt.

Adaugam sare si esenta de vanile, apoi treptat faina(cele 800 gr).

Amestecam cu mixerul pana devine mai tare apoi framantam cu mainile infainate in vas, nu pe planseta.

Aluatul nu va fi unul tare pianos ci se va lipi in continuare de maini.

Oprim din aluat o bucatica cat o minge de tennis pe care o mai framantam cu cele doua linguri de faina, apoi o punem intr-o folie si o dam la congelator

Tapetam tava cu hartie de copt, ungem putin la exterior si punem aluatul.

 Il presam si il intindem direct  in tava.

 Eu mi-am uns mainile cu putin ulei ca sa-l pot intinde bine si uniform.

Lasam asa in tava 10-15 minute la odihnit, de fapt pana se ingheata aluatul din congelator.

Albusurile le batem cu putina sare si adaugam nuca maruntita, dar nu macinata.

Trebuie sa ramana mai mare sa se simta la rontait.

Eu am amestecat in compozitia cu albusuri si dulceata de gutui, dar aceasta se poate intinde si separate peste aluatul din tava.

Turnam deci compozitia cu nuca si dulceata peste aluatul din tava, nivelam bine si radem aluatul din congelator deasupra.

Coacem la 180 grade pentru 45 minute.

Cand este rece prajitura devine sfaramicioasa datorita osanzei si bicarbonatului.

Am pudrat foarte putin cu zahar cu aroma de vanilie.

Spor si pofta sa aveti!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crumble cu dulceata de gutui si nuci 197901
retete culinare - Crumble cu dulceata de gutui si nuci 197902
retete culinare - Crumble cu dulceata de gutui si nuci 197903
retete culinare - Crumble cu dulceata de gutui si nuci 197904
retete culinare - Crumble cu dulceata de gutui si nuci 197905
retete culinare - Crumble cu dulceata de gutui si nuci 197906
retete culinare - Crumble cu dulceata de gutui si nuci 197907
retete culinare - Crumble cu dulceata de gutui si nuci 197908
retete culinare - Crumble cu dulceata de gutui si nuci 197909
retete culinare - Crumble cu dulceata de gutui si nuci 197910
retete culinare - Crumble cu dulceata de gutui si nuci 197911

COMENTARII (53)

Cris2711 1

18.01.2013, 19:49

Ioooooi ma ucizi minune

Angelina_Elena 1

20.01.2013, 15:07

foarte, foarte bun!

Denissa 1

27.01.2013, 08:15

Arata demetial!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S