Crumble cu fructe de padure

de T I M E A in Dulciuri, 8 Feb 2014 | 2542 vizualizari

 

Pe cat de simplu pe atat de bun e acest desert. Din pacate are si un defect: nu va puteti desparti de el pana nu terminati tot din tava :)

 

INGREDIENTE

  • aprox 500 gr fructe ( zmeura, capsuni, afine congelate)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pt crumble:
  • 200 gr unt
  • 170 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 50 gr unt sau margarina pt uns tavile
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu fructe de padure:

Inainte de toate scotem fructele din congelator si le lasam la dezghetat. Nu trebuie sa fie complet dezghetate.

Pregatim aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina.

Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam la congelator 10-15 minute.

Ungem tavile cu unt sau margarina si punem fructele in ele. Presaram deasupra fructelor zaharul vanilat. 

Scoatem aluatul din congelator si il razuim peste fructe.

Punem tavitele in  cuptorul preincalzit la 180 timp de aprox 30 minute sau pana se rumeneste aluatul deasupra.

Obtinem un desert delicios cu aluat crocant deasupra si fructe zemoase si aromate dedesubt.

Sa aveti pofta!
Pozele nu sunt ele prea reusite fiind facute seara.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile mentionate sunt pentru mai multe tavite mici ( 1 x 20/15 cm, 1 x 15 cm, 3 x 10 cm). Daca faceti doar intr-o tava de 20 cm diametru de ex puneti jumatate din catitatile de mai sus.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crumble cu fructe de padure 296718
retete culinare - Crumble cu fructe de padure 296719
retete culinare - Crumble cu fructe de padure 296720
retete culinare - Crumble cu fructe de padure 296721
retete culinare - Crumble cu fructe de padure 296722
retete culinare - Crumble cu fructe de padure 296723
retete culinare - Crumble cu fructe de padure 296724
retete culinare - Crumble cu fructe de padure 296725
retete culinare - Crumble cu fructe de padure 296726

COMENTARII (47)

T I M E A 1

09.02.2014, 18:42

Corina sa faci, sigur o sa iti placa

laura_n 1

10.02.2014, 17:38

ce pot sa spun.... o nebunie, si gust si culoare...si usor de facut!

T I M E A 1

10.02.2014, 21:15

multumesc Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18