Crumble cu fructe de sezon, biscuiti si fulgi de migdale

de simona72 in Prajituri, 23 Iun 2015 | 4381 vizualizari

 

Un desert pe cat de simplu pe atat de delicios. Imi place mai ales vara, cand sunt fructe din abundenta, imi place sa combin fructele si sa le aduc aromele preferate... Biscuitii nu sunt necesari la acest desert, eu i-am adaugat pentru ca stiam ca fructele vor lasa mult sirop si am vrut sa "leg" zeama lasata de fructe. Va garantez ca va veti indragostii de acest desert simplu si extrem de delicios...

 

INGREDIENTE

  • pentru crumble:
  • 200 gr unt rece
  • 200 gr faina
  • 5 linguri zagar brut
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutura:
  • 250 gr cirese fara samburi
  • 250 gr visine fara samburi
  • 2 tije rubarba
  • 5 linguri zahar brut
  • 1 pachet mic de biscuiti cu ovaz(8 biscuiti)
  • 1 lingurita vanilie sau rom
  • 2 linguri sirop de fructe de padure
  • 50 gr fulgi de migdale
  • optional: 20-30 ml lichior Amaretto
  • pentru servit: iaurt gras grecesc sau frisca batuta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu fructe de sezon, biscuiti si fulgi de migdale:

Pentru umplutura: curatam visinele si ciresele de samburi si codite si le punem intr-o craticioara. Rubarba o spalam, curatam si o taiem in bucati de 1,5-2 cm grosime si o punem peste celelalte fructe. Adaugam zaharul brut, esenta preferata, putin sirop de fructe, punem craticioara pe foc si lasam sa fiarba 5 minute, nu mult, doar cat rubarba s-a inmuiat putin. Lasam sa se racoreasca compozitia, adaugam biscuitii macinati si fulgii de migdale. Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem compozitia din fructe.

Pentru crumble: untul rece taiat cuburi il punem in vasul robotului de bucatarie. Adaugam faina, zaharul si o ciupitura mica de sare. Pornim robotul, care-si va face treaba in cateva secunde. Aluatul rezultat il punem in folie alimentara si-l dam la congelator pentru 10-15 minute. Aluatul intarit il dam pe razatoarea cu gauri mari peste compozitia din fructe. Eu nu am avut timp pentru acest procedeu si am rupt bucatele mici din aluat, cu mana si le-am pus peste fructe. Am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 35-40 minute, pana crusta s-a rumenit. Pentru ca mie imi place aroma de migdale am presarat peste crusta calda putin lichior Amaretto, am lasat sa se raceasca, am portionat si servit cu o lingura de iaurt grecesc deasupra. Puteti sa folositi si frisca, dar mie mi se pare ideal cu iaurt...Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu fructe de sezon, biscuiti si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca