Crumble cu gutui, migdale si stafide in caramel

de laura_n in Prajituri, 12 Noi 2013 | 5029 vizualizari

 

Demential...pe cuvantul meu!

 

INGREDIENTE

pt blatul sfarimicios:

  • 300 gr faina alba
  • 150 gr unt nesarat
  • 100 gr zahar brut
  • 2 oua
  • coaja rasa lamaie

pt umplutura:

  • 2 gutui coapte
  • 1 mar
  • 50 gr stafide
  • 50 gr migdale macinate
  • 1 lgta scortisoara rasa
  • 1 lg pudra de roscove
  • 4 lg zahar brut
  • 3 lg amaretto
  • 1 cub unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu gutui, migdale si stafide in caramel:

Intr-un castron, taiem untul cubulete, adaugam jumatate din faina, zaharul si incepem sa framantam usor pana se incorporeaza tot untul. Radem coaja de la o lamaie si adaugam cele doua oua. Amestecam in continuare, la sfarsit adaugam restul de faina. Aluatul obtinut il  impartim in doua bile si dam la frigider.

 Spalam gutuile si marul. Le tocam cubulete, si le amestecam cu stafidele.

Intr-o craticioara, punem zaharul la topit, pe foc. Cand s-a caramelizat, adaugam un cub de unt si amestecam. Apoi, adaugam fructele cubulete si le lasam la calit in caramel. Am lasat pe foc cam 15 minute. Dam deoparte, adaugam lichiorul si amestecam.

Scoatem aluatul de la frigider si din prima bila, intindem o foaie pe care o asezam cu grija intr-o forma de copt unsa cu unt.

Turnam compozitia de gutui. Presaram jumatate din migdalele macinate, presaram pudra de roscove si scortisoara. Cea de-a doua bila de aluat o dam pe razatoare (peste umplutura de gutui) sau o faramitam cu mana, important este sa obtinem un strat faramicios. Deasupra presaram restul de migdale macinate.

Dam la cuptorul preincins, cam 35 minute, la foc mediu. Daca folositi o forma termorezistenta din sticla tranparenta, aveti avantajul ca vedeti mai usor cand s-a copt.

Dupa ce s-a copt, scoatem cu grija din cuptor si lasam la racit.

Portionam si servim chiar si calda. Este o nebunie!

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 20 lei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu gutui, migdale si stafide in caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

bianca92 1

13.11.2013, 22:24

o minunatie

Merisor 1

15.11.2013, 22:56

Vaaaaai, ce-am ratat aici! Tare bine arata!

abstract01 1

20.12.2013, 00:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crumble de cirese