Crumble cu piersici, mure si pesmet

de T I M E A in Dulciuri, 19 Sep 2015 | 3067 vizualizari

 

Este un desert super simplu si la indemana tuturor si practic se poate face cu absolut orice fructe. Eu acum am incercat o alta varianta care mi-a placut si mai mult decat cea clasica pe care o faceam inainte. Am inlocuit faina cu mult pesmet si un pic de amidon si am avut obtinut o crusta super crocanta.

E greu sa va zic exact ingredientele pentru o anumita tava pentru ca eu am folosit 5 vase micute de dimeniuni oarecum diferite. Dar cred ca ingredientele ar merge si pentru o tava rotunda de 24-26 cm. Oricum se poate jongla atat cu catitatea de fructe cat si cu cea de crumble, nu trebuie sa fie standard.

 

INGREDIENTE

  • 2 piersici mari
  • 100-150 gr mure
  • scortisoara
  • 120 gr unt – 82% grasime( din care am luat atat cat sa ung tavitele)
  • 4 linguri zahar brun
  • 7 linguri pesmet
  • 2 linguri cu varf amidon
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu piersici, mure si pesmet:

  1. ungem vasele cu unt
  2. spalam fructele
  3. piersicile le taiem cubulete si le asezam in vase adaugand si murele
  4. presaram peste fructe scortisoara macinata
  5. intr-un vas amestecam untul, zaharul, pesmetul si amidonul
  6. din acest amestec luam cu mana bucatele si le asezam peste fructe
  7. mai presaram si deaupra putina scortisoara
  8. asezam vasele intr-o tava mare si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute.
  9. Putem servi acest desert atat cald cat si rece.  Si daca sunteti o familie mai numeroasa, dublati din start cantitatea pe care o faceti pentru ca sigur nu ajunge cate un vas din asta mic de persoana, eu pot manca si trei fara nici un regret  :)).
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu piersici, mure si pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

-Licurici- 1

21.09.2015, 07:59

Delicios!

Gicuta 1

21.09.2015, 09:00

Gherca Daniela 1

21.09.2015, 13:21

ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crumble cu piersici